Beşiktaş'ın emektar ismi Necip Uysal, 16 hocası da hayran kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Beşiktaş'ın emektar ismi Necip Uysal, 16 hocası da hayran kaldı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Siyah beyazlı kulübe 21 sene önce adımını attı, 16 farklı teknik adamla çalıştı. Kalecilik dışında her bölgede oynadı. Şimdi de yeni hocası Fernando Santos’u mest etti. Portekizli de ondan vazgeçmiyor…

MURAD TAMER'İN HABERİ - Beşiktaş’ta yıllar geçiyor, hocalar değişiyor, kadrolar sil baştan yapılıyor ama değişmeyen tek şey Necip Uysal... Beşiktaş’a 12 yaşında adım atan, A Takım’da 15’inci, toplamda 21’inci sezonunu yaşayan 33 yaşındaki oyuncu her gelen teknik direktörün şans verdiği isim. Bu sezon da stoperin vazgeçilmezi oldu. Üstelik kadroda şu an iki orijinal stoper daha bulunmasına rağmen kaptığı formayı bırakmıyor. Son olarak Konyaspor maçında Joe Warroll yedekte görev beklerken, Tayyip Talha ise kadroya bile alınmadı.

FANTASTİK BİR OYUNCU

Stoper oynayabilen Amartey ve Zaynutdinov da Necip’ten formayı alamadı. Konyaspor maçında oldukça başarılı bir oyun ortaya koyan Necip Uysal, yüzde 97 pas isabeti sağlarken, ikili mücadelelerin beşinden dördünü kazandı. Altı top uzaklaştıran Necip, iki pas arası ve bir de top kapmayla oynadı. Teknik direktör Fernando Santos, stoper tercihi ile ilgili “Necip Uysal harika oynuyor. İnanılmaz bir profesyonel. Worrall’ın oynamaması Necip’in suçu! Çünkü o takımın en iyilerinden biri. Fantastik bir oyuncu” ifadelerini kullanmıştı.

ONUN GİBİSİ YOK

Beşiktaş altyapısından yetişen ve kesintisiz şekilde siyah beyazlı formayı terleten Necip Uysal, bu süreçte 18 farklı dönemde 16 farklı hocayla çalıştı. İlk hocası Ertuğrul Sağlam olan 33 yaşındaki futbolcu, asıl mevkii orta saha olmasına rağmen stoper, sağ bek, santrfor, merkez orta saha, sağ kanat ve sol bekte de görev yaptı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...