Cengiz Ünder eleştirilere sahada cevap veriyor: Bir şey mi dediniz?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cengiz Ünder eleştirilere sahada cevap veriyor: Bir şey mi dediniz?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fenerbahçe’de sakatlandığında “Acaba yanlış transfer mi?” denilen Cengiz Ünder eleştirilere sahada cevap veriyor.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Fenerbahçe’de sakatlandığında “Acaba yanlış transfer mi?” denilen ancak son dönemde “kurtarıcı” olan kanat oyuncusu istatistiklerde Avrupa’da sıralamaya girdi. Cengiz, millî takım için de EURO 2024 öncesi umut verdi.

ŞANSSIZ BAŞLAMIŞTI

Avrupa’daki başarılarla dolu kariyerinin ardından yaz transfer döneminde 15 milyon avro karşılığında Marsilya’dan Fenerbahçe’ye transfer olan millî futbolcu Cengiz Ünder, son dönemde attığı gollerle takımını şampiyonluk yarışında sırtlarken, EURO 2024 öncesinde Vincenzo Montella’nın en büyük kozlarından biri olacak gibi görünüyor. Sezonun ilk haftalarında oynanan Antalyaspor karşılaşmasında sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalan Ünder, ‘acaba hatalı bir transfer mi oldu?’ diye sorgulanmaya başlanırken, kalitesiyle lige ağırlığını koydu. 

EN VERİMLİ OYUNCU

İrfan Can Kahveci’nin yüksek form grafiğinin de etkisiyle bu sezon geride kalan 24 karşılaşmanın sadece sekizine ilk 11’de başlayan 26 yaşındaki kanat oyuncusu, 1.96’lık gol beklentisi oranından 8 gol çıkartarak 6.04’lük farkla Süper Lig’in gol yollarındaki en verimli oyuncusu oldu. Cengiz’i 3.62’lik gol beklentisinden 9 gol çıkartan Galatasaraylı Zaha takip ederken, millî futbolcu bu istatistikte Avrupa’nın da en önde gelen isimleri arasında yer alırken hem Fenerbahçe hem de Süper Lig için ne denli önemli bir gol silahı olduğunu bir defa daha gösterdi. 

KUPADA ÜÇ YARALI

Kupada Gaziantep FK’yı eleyen Fenerbahçe’de İsmail Kartal zeminden dert yanarken üç sakat verildi. G.Antepli Sorescu’nun arkadan yaptığı müdahalede ayak bileğini burkan Joshua King’in MR’ı çekildi. Ayak bileği bağlarında yaralanma var. Mert Müldür ile Bonucci de adale sakatlığı yaşadı. İki ismin de Alanyaspor maçına yetişmesi için yoğun tedavi programı uygulanıyor. 

KALE SAĞLAM! EĞRİBAYAT GÜVEN VERİYOR

Dominik Livakovic’in yedeği olan kaleci İrfan Can Eğribayat oynadığı maçlarda başarılı performansıyla göz dolduruyor. Her an hazırda bekleyen ve kupadaki G.Antep FK maçında penaltı kurtaran Eğribayat altısı Avrupa Kupası, ikisi lig ve Türkiye Kupası olmak üzere 10 maçta kaledeydi. İrfan Can altı maçta kalesini gole kapattı, yaptığı kritik kurtarışlarla dikkati çekti.

AVRUPA KULVARINDA… Martinez’in ardında Kane’in ise önünde

Avrupa’nın beş büyük ligi ve Süper Lig’i kapsayan altı ligde girdiği pozisyonlar sonrasında yakaladığı gol beklentisi oranıyla zirvede Inter’den Lautaro Martinez bulunuyor. Arjantinli 11.93’lük gol beklentisinden 7.07’lik farkla 19 gol çıkardı. Cengiz Ünder ise 6.04’lük farkla ikinci sırada yer alırken onu 5.94’lük farkla 24 gol atan Bayern Münih’ten Kane takip ediyor.

Cengiz Ünder  bu sezon beş ayrı kulvarda toplam  22 maça çıkarken sekiz gol attı, üç asist yaptı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...