Galatasaray mı Fenerbahçe mi? Nefes kesecek sezon finali! Süper Lig'de şampiyon bu akşam belli olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Galatasaray mı Fenerbahçe mi? Nefes kesecek sezon finali! Süper Lig'de şampiyon bu akşam belli olabilir
Süper Lig, Şampiyonluk, Haber

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tarihî rakibinin 6 puan önünde olan lider G.Saray’a şampiyonluk için beraberlik bile yetiyor. Ama Cimbom, galip gelerek mutlu sonu taçlandırmak niyetinde... Sarı lacivertliler galip gelirse, kimin şampiyon olacağı son hafta maçlarından sonra belli olacak. Sarı kırmızılılar, Konya deplasmanına giderken Fenerbahçe evinde İstanbulspor ile karşılaşacak.

Süper Lig’de bu akşam saat 19.00’da Rams Park’ta sezon finali gibi bir derbi oynanacak. En yakın rakibi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde bulunan Galatasaray sahasında sarı lacivertlileri ağırlayacak. Sayısal ve psikolojik üstünlüğü elinde bulunduran Cimbom’a 24. şampiyonluğu ilan etmesi için beraberlik bile yetecek. Ancak Aslan’da hedef galip gelerek sezonu taçlandırma düşüncesi ağırlıkta.

SON ANA KADAR...

Fenerbahçe cephesinde ise az da olsa umutlar sürüyor. Sarı lacivertlilerin ümidini son haftaya taşıması ve rakibine derbide şampiyonluk vermemesi için mutlak kazanması gerekiyor. Eğer Kanarya galip gelirse, Galatasaray bu sezon ilk defa iç sahada mağlubiyet görecek ve iş son haftaya kalacak. Son haftada da Aslan Konya’ya gidecek, Fenerbahçe ise evinde İstanbulspor’u ağırlayacak. Dev derbiyi ilk maçtaki gibi hakem Arda  Kardeşler yönetecek.

ERKEN GOL HESABI

Galatasaray son taktik idmanını yaparken Okan Buruk, derbide erken golün önemine değindi ve rakibin direncinin çabuk kırılıp rahat sonuç alınacağını vurguladı.

İKİ BAYRAMI YAŞAYALIM

19.05 vurgusu

Galatasaray’da bayraklar çıkarıldı kutlama programları başladı. Kulübün kuruluş tarihi (1905) olarak gösterilen 19 Mayıs’ta sahasında F.Bahçe’yi misafir edecek olan sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk, oyuncularına motivasyon yüklemesini de tamamladı.

Derbiyi zaferle bitirmek niyetinde olan Buruk, öğrencilerinden bu özel günde çifte bayram istedi. 

SERİLER DEVAM ETMELİ

99 puanla lig tarihinde en fazla puan toplayan takım durumuna geçen Cimbom, ligde son 24 maçında mağlubiyet görmedi. İç sahada 17’de 17 yapan Aslan eğer Fenerbahçe’yi de yenerse sahasında hiç puan kaybetmeden sezonu tamamlayacak. Ayrıca iç sahada yenilmezlik serisi de 35 maç (33 galibiyet, 2 beraberlik). Okan Buruk, galip gelip bu serilerin de sürmesini istiyor.

Galatasaray nefes kesecek! Süper Lig'de şampiyon bu akşam belli olacak mı? - 1. Resim

FENERBAHÇE CEPHESİ

Sarı lacivertliler galip gelirse, kimin şampiyon olacağı son hafta maçlarından sonra belli olacak. Sarı kırmızılılar, Konya deplasmanına giderken Fenerbahçe evinde İstanbulspor ile karşılaşacak

TEK İHTİMALLİ MAÇ

Şampiyonluk umudu pamuk ipliğine bağlı Fenerbahçe, Kadıköy’de yenemediği Galatasaray’ı evinde devirerek yarışı son haftaya taşımayı hedefliyor. Samandıra’da takıma “Çok farklı dinamikleri olan bir maça çıkacağız” diyen İsmail Kartal, “Şampiyonluk ihtimalini sürdürmek,  her şeyden önemlisi taraftarımıza borcumuzu ödemek için kazanmamız şart” dedi.
Son düdüğe kadar…

Galatasaray’dan daha iyi bir takım olduklarını vurgulayan Kartal, “Sezon boyunca yaşadığımız haksızlıklara cevap vermek için savaşacağız. Bu bizim camiamızdan özür dileme maçımız olacak” ifadesinde bulundu. Önemli eksiklere rağmen mazeret üretmeyeceklerinin altını çizen Kartal, “Son düdük çalana kadar pes etmek yok” sözleriyle zafer istedi.

DZEKO’NUN YOKLUĞUNDA PATRON TADIC

Son maçlarda Edin Dzeko’nun kesik yediği Fenerbahçe’de saha içi lideri artık Dusan Tadic. Derbilerdeki parlak performansıyla dikkat çeken Sırp yıldız; bugün zorlu Galatasaray derbisinde de sarı lacivertlilerin en önemli silahı olacak.

CENGİZ ÜNDER YOK

Fenerbahçe, derbi  çalışmalarını tamamladı.  İsmail Kartal oyuncularından kontrollü oyun istedi.  Sakatlanan Cengiz  Ünder’in bugünkü maçta  forma giyemeyeceği  açıklandı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...