Okan Buruk rekorlara doyamadı! Galatasaray'ı 5 ayda ayağa kaldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Okan Buruk rekorlara doyamadı! Galatasaray'ı 5 ayda ayağa kaldırdı

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ilk sezonunda Sarı-kırmızılı taraftarların büyük saygısını kazandı. Daha önce Başakşehir ile Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Buruk, bu kez efsane olduğu kulübünde aynı sevinci yaşamaya çok yakın. Bu hafta Kasımpaşa'yı konuk edecek olan Aslan, kazanması halinde ligdeki galibiyet serisini 14 maça çıkaracak.

Galatasaray'daki ilk sezonunda tarihi bir başarıya imza atan Okan Buruk, sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurdu. Futbolculuğu döneminde 7 lig şampiyonluğu yaşadığı kulübe bu kez teknik direktör olarak dönen Buruk, şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti.

12. hafta maçında Fatih Karagümrük'ü 2-0 yenerek galibiyet serisi başlatan Sarı-kırmızılılar,  24. haftaya kadar toplam 13 maç üst üste kazanarak geçen sezon yaşanan hayal kırıklığını unutturdu. 2021-2022 sezonunu Fatih Terim ve Domenec Torrent ile geçiren Galatasaray, sezonu 52 puanla 13.sırada bitirmişti. 

Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesiyle göreve getirilen Okan Buruk, ilk 5 haftada 5 puan kaybetmesine rağmen kısa sürede toparlanarak liderlik koltuğunu ele geçirdi. En yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 6 puan fark atan Galatasaray, kalan 13 maçta avantajlı konumda bulunuyor. 

Okan Buruk rekorlara doyamadı! Galatasaray'ı 5 ayda ayağa kaldırdı

Galatasaray 25.haftaya 57 puanla lider girdi

 

OKAN BURUK REKORLARI KIRIP GEÇTİ

Hafta sonunda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Sarı-kırmızılılar, rakibini devirmesi halinde Okan Buruk ile yeni bir rekoru daha kırmış olacak. Daha önce lig tarihinde aynı sezon içerisinde 12 maç üst üste kazanan ilk Türk teknik direktör olan Buruk, deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK karşısında 3-0 hükmen galip gelinmesi nedeniyle rekoru 13'e çıkarmıştı.

Bu kez Kasımpaşa maçına hazırlanan 49 yaşındaki hocanın kazanması durumunda kırılması zor bir rekora imza atarak seriyi 14 maça çıkaracak.  Galatasaray tarihinde unutulmayacak bir başarıya ulaşan Okan Buruk, şampiyon olunması durumunda da 3 senelik özleme son vermiş olacak. 

Okan Buruk rekorlara doyamadı! Galatasaray'ı 5 ayda ayağa kaldırdı

GALATASARAY SON 13 LİG MAÇI VE SONUÇLARI

Fatih Karagümrük 0-2 Galatasaray
Galatasaray 2-1 Beşiktaş
Başakşehir 0-7 Galatasaray
Galatasaray 2-1 İstanbulspor
Sivasspor 1-2 Galatasaray
Galatasaray 2-1 MKE Ankaragücü
Fenerbahçe 0-3 Galatasaray
Galatasaray 4- 0 Hatayspor
Galatasaray 2-1 Antalyaspor
Giresunspor 0-4 Galatasaray
Galatasaray 3-2 Ümraniyespor
Galatasaray 2-1 Trabzonspor
Gaziantep FK 0-3 Galatasaray (Hükmen)

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...