Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) hangi Kulüplere ceza verdi? Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ceza mı aldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) hangi Kulüplere ceza verdi? Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ceza mı aldı?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bugün yaptığı toplantı sonrası kulüplere verdiği cezaları açıkladı. Cezaları duyan inanamadı. Peki, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) hangi Kulüplere ceza verdi? Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ceza mı aldı?

Futbol camiasında her karşılaşmada olaylı biten maçlar hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu karşılaşmalar sırasında yaşanan olaylara karşı harekete geçti. 28 Aralık 2023 tarihinde bir araya gelen kurul aldıkları kararları duyurdular. Kararlar içinde 6 kulübe çeşitli cezalar yer aldı. En çokta son olarak Fenerbahçe ve Galatasaray derbisinde yaşanan olaylara karşı alınan kararlar oldu. PFDK kimlere nasıl cezalar verdi? Hangi kulüpler PFDK cezası içinde yer aldı?

PFDK HANGİ KULÜPLERE CEZA VERDİ?

Gaziantep FK, Siltaş Yapı Pendikspor ve MKE Ankaragücü'ne bir sonraki maçlarda elektronik kart bloke cezası kararı alındı. Öte yandan Beşiktaş'a taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 112 bin lira para cezası uygun görüldü. Aynı şekilde taraftarlar nedeniyle Gaziantep, Pendikspor ve MKE Ankaragücü'ne de ceza aldılar. Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle; Gaziantep'e 80 bin, Pendikspor'a 500 bin ve MKE Ankaragücü'ne de 140 bin lira para cezasına çarptırıldı. 

 

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİNE CEZA VERİLDİ Mİ? 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, PFDK tarafından ceza almazken Sarı-kırmızılılara da çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bir sonraki deplasman maçında kartlarının bloke edilmesi cezası uygulanacak. Derbide yer alan; hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle Erden Timur'a 200 bin lira para cezası kesildi.

Maç sonrasında sadece Galatasaray için değil aynı zamanda Fenerbahçe'ye de taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 112 bin, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle de 200 bin olmak üzere Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) hangi Kulüplere ceza verdi? Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ceza mı aldı?toplamda 312 bin lira para ceza verildi. 

Sarı-lacivertlilere aynı müsabakada yaşanan çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle elektronik kart bloke cezası veren kurul, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle yöneticilerden Can Gebetaş ve Selahattin Baki'ye 200'er bin lira para cezası kesti.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...