Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık ne zaman iyileşir, ne zaman geçer? Uyluk yırtığı ve tendon yırtılması ne kadar sürer?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık ne zaman iyileşir, ne zaman geçer? Uyluk yırtığı ve tendon yırtılması ne kadar sürer?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık sakatlığı ne zaman iyileşir, tedavisi ne kadar sürer? | Fenerbahçe’de yıldız futbolcu Fred’in sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık tespit edildiği açıklandı. Bu gelişmenin ardından sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık kaç hafta, kaç günde geçer merak edildi. İşte detaylar…

Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık nedir? Fred’in Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık tespit edilmesinin ardından sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık kaç hafta, kaç günde geçer merak edildi. Detaylar haberimizde…

SAĞ BACAK UYLUK ÖN BÖLGESİNDE TENDONDA YIRTIK NE ZAMAN GEÇER?

Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendon yırtığının iyileşme süresi, yırtığın boyutuna ve derecesine göre değişir. Hafif yırtıklar genellikle 2-4 hafta içinde iyileşirken, orta ve şiddetli yırtıklar 6-12 hafta veya daha uzun sürede iyileşebilir.

Yırtık dereceleri şu şekilde sınıflandırılır:

Derece 1: Tendonun kısmi yırtılması

Derece 2: Tendonun orta derecede yırtılması

Derece 3: Tendonun tam yırtılması

Derece 1 yırtıklar genellikle dinlenme, buz uygulaması, kompresyon ve elevasyon (RICE) tedavisi ile iyileşebilir. Orta ve şiddetli yırtıklar ise genellikle cerrahi müdahale gerektirir.

Cerrahi sonrası iyileşme süresi de yırtığın boyutuna ve derecesine göre değişir. Genellikle ilk 6 hafta boyunca hastanın ameliyatlı bacağına yük vermesi kısıtlanır. Bu dönemde hastanın fizik tedavi ve rehabilitasyon programına katılması önemlidir.

Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendon yırtığı yaşayan kişilerin iyileşme sürecini hızlandırmak için dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Doktorunuzun önerdiği tedavi planını dikkatlice uygulayın.
  • Ağrı veya şişlik gibi herhangi bir sorun yaşarsanız doktorunuza bildirin.
  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon programına düzenli olarak katılın.

Sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendon yırtığı yaşayan kişilerin iyileşme sürecinde sabırlı olmaları önemlidir. Tedavi planını dikkatlice uygulayarak ve fizik tedavi ve rehabilitasyon programına katılarak, normal aktivitelerine mümkün olan en kısa sürede dönebilirler.

FENERBAHÇE’DE FRED AÇIKLAMASI

Fenerbahçe tarafından Fred’in sakatlık durumuna ilişkin yapılan açıklama şu şekildedir:

Sağlık Durumu Bilgilendirme

Dün akşam Y. Samsunspor ile oynadığımız karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan oyuncumuz Fred Rodrigues’in Acıbadem Saglık Altunizade Hastanesinde Mr görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir.

Yapılan tetkikler çerçevesinde sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık tespit edilen oyuncumuzun tedavisine hemen başlanılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Fenerbahçe Spor Kulübü

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...