Yılmaz Vural: "Her cuma namaz kılarım, 'Allah'ım beni 3 büyük takımlardan birine ve Milli Takım'a hoca yap' diye"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yılmaz Vural: "Her cuma namaz kılarım, 'Allah'ım beni 3 büyük takımlardan birine ve Milli Takım'a hoca yap' diye"

SPOR Haberleri

Türk futbolunun Evliya Çelebi'si, tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural, Süper Lig maçlarından önce İstiklal Marşı okunmasını eleştirdi. 1990'lı yılların ortasından beri uygulanan milli marş seremonisini, "İstiklal Marşı söylenmeyen bir marş haline geldi. Takımda 3 tane Türk oyuncu var" derken "Her cuma namaz kılarım, hep dua ederim 'Allah'ım beni 3 büyük takımlardan birine ve Milli Takım'a hoca yap' diye" ifadeleriyle yine adından söz ettirdi.

Teknik direktör Yılmaz Vural, Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programına katıldı. 69 yaşındaki çalıştırıcı yine adından söz ettirmeyi başardı. Yılmaz Vural'ın sözlerinden satırbaşları:

"ARKANDA BİRİ YOKSA ZOR"

"Büyük takımlardan birinde hoca olma isteğim hiç bitmeyecek. Her cuma namaz kılarım, hep dua ederim 'Allah'ım beni 3 büyük takımlardan birine ve Milli Takım'a hoca yap' diye, daha ulaşmadı sanırım... Arkanızda birileri olmazsa bir yerlere gelemezsiniz ama, mümkün değil. Türkiye'de bir işe talip olmak nedense komik oluyor. Milli Takım için her şeyi yaparım."

İSTİKLAL MARŞI ÖNERİSİ

"Dominant antrenörü kimse istemiyor. Biz hani çok milliyetçiyiz ya, İstiklal Marşı söylenmeyen bir marş haline geldi. Takımda 3 tane Türk oyuncu var. Maçlardan önce İstiklal Marşı okunması durumunu kaldıralım önce. Bu marş her dakika bir yerde okunmaz, amacından saptı, ciddiyeti kalmadı. Bu kadar milliyetçi geçinip, milliyetçi olmayan ülkelerden biriyiz. Bu kadar yabancı topladık takımlara. Çok yabancı var ama yabancı antrenör az"

"BEN KABUL ETMEDİM, TERİM'E GİTTİLER"

"Şuna üzülüyorum, ben sokağa çıktığımda fotoğraf çektirmekten canım çıkıyor. Anketlerde en sevilen, güvenilen 5 insanın arasına giriyorum. Ben hiçbir şeye taraf değilim. Ben spor adamıyım, sağcının da solcunun da Yılmaz Vural'ıyım. Bir yerlere gelebilmek için biat etmek gerekiyor. Milli Takım'dan defalarca çok ciddi teklifler aldım. Bursaspor'un hocasıyım, daha yaşım 33... Turgay Ağabey aradı profesör, 'Yılmaz yarın milli takım hocasını açıklayacağız, bir görevimiz var gelir misin' dedi. 'Ben gelemem, Beşiktaş maçı var' dedim. Bu benim işime olan saygımdandır. Maç sonrası Piontek'in yardımcılığını teklif ettiler. Ben tekliflerini kabul etmediğim için Fatih Terim'i milli takım antrenör yardımcısı yaptılar."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...