Ekspertiz sektöründe elektrikli rüzgârı

Ekspertiz sektöründe elektrikli rüzgârı

T-Otomobil Haberleri

Trafikte her geçen gün elektrikli araçların sayısı artıyor. Pazar payı katlanarak büyüyen yeni nesil araçların diğer taraftan 2. el piyasası da oluşmaya başlıyor.

ALİ ÇELİK

Elektrikli otomobillerin oto ekspertiz süreçlerindeki değişimde öncü roller üstleneceklerine değinen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, elektrik motorlarının kontrol ve arıza tespitlerinde yenilikçi teknolojilere ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Bataryaların kritik önem taşıdığını dile getiren Emre “Batarya değişimlerinin çok maliyetli olacağı ön görülüyor. Bu noktada kontroller araç satın alacaklar için büyük önem arz edecek. Şarj istasyonlarının altyapı destekleri ve TOGG’un gelişiyle süreç hızlanacak. Bu noktada en önemli konulardan biri de kalifiye teknik eleman eksikliği, gelecekte problem teşkil edebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...