Otomotivi stratejik olarak görmeliyiz!

Otomotivi stratejik olarak görmeliyiz!

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Distribütörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt düzenlenen basın toplantısında otomotiv sektörüne dair açıklamalarda bulundu.

Otomotiv Distribütörleri Derneğinin düzenlediği basın toplantısında ana amaçlardan bir tanesinin, otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisi adına ne kadar stratejik bir endüstri olduğunu öne çıkarmaya çalışmak olduğunun altını çizen ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt “Otomotiv, Türkiye’de kendini ispatlamış bir sektör, bugün dünyada 100’den fazla ülkeye otomotiv ihracatı yapıyor. Şu anda üretim adetleri açısından Avrupa’da ilk sıralarda ama biz bunu ilk üçe nasıl çıkarabileceğimizin planlarını yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı artıracağımız bir sürece girdik ve Türkiye’nin sanayi hamlesi yapmak için önemli bir fırsatı var. Biz üretim üssü olmaya aday bir ülkeyiz. Vergilendirmenin yanı sıra üretim teşvikleri ve finansman kaynaklarının planlanması dâhil olmak üzere önümüzdeki 10-20 yıllık yol haritamızı ortaya koymalıyız.
Maliyet avantajımızın yanı sıra öngörülebilir bir iç piyasa ortaya koyduğumuzda konumu, kaliteli iş gücü, yan sanayisi ve deneyimiyle üretim konusunda bizden daha iyi aday olabilecek bir ülke yok. Otomotiv bir ağır sanayi yatırımıdır ve geri dönüş süreci uzun solukludur. Türkiye’deki nüfusa ve yaş ortalamasına baktığımız zaman gerçek potansiyelimizin çok gerisinde bir iç pazar konuşuyoruz. Biz ODD olarak sektörle ve kamuyla bunları paylaşacağız. Akademisyenlerle bir araya gelip bu yol haritasını oluşturup, takibini yapacağız. Ekonomik olarak cari açığın kapanmasına milyar avroluk katkılar sağlayan bir sektörden bahsediyoruz ve tek ihtiyacımız olan sektörü stratejik bir yol haritasıyla ileriye taşımak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...