BMW'nin 'Togg'u hatırlatan Gemlik paylaşımına Bakan Varank'tan efsane cevap!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

T-Otomobil Haberleri

Alman otomobil üreticisi BMW'nin yeni paylaşımı sosyal medyada viral oldu. Otomobil devi, Gemlik sahilinde çekilen bir otomobilinin görsellerini yayınladı. Ancak otomobilin rengi Togg'un 'Gemlik' adı verilen C-SUV modelinin rengine oldukça benziyor. Üstelik otomobilin fotoğrafının Togg'un üretim üssü Gemlik'te çekilmesi Türklerin dikkatini çekti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da BMW'ye verdiği cevap ile Twitter'ı salladı.

Alman otomobil devi BMW, Türkiye’nin yerli ve milli olan otomobili Togg’un Gemlik rengini hatırlatan ve Togg'a benzemesiyle dikkat çeken modelini Gemlik sahilinde fotoğraf çekerek sosyal medya hesabında yayınladı. Paylaşımı gören Türk takipçiler ise, “Yoksa siz Togg'a nispet mi yapıyorsunuz?” şeklinde yorumlar yaptı.

BMW'nin 'Togg'u hatırlatan Gemlik paylaşımına Bakan Varank'tan efsane cevap!

Dünyanın ünlü otomobil markalarından olan BMW, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un 'Gemlik' adı verilen rengini hatırlatan yeni model aracını Almanya kurumsal sayfasında paylaştı. '16' (Bursa) plakasını kullanan ve Gemlik sahilinde fotoğraflanan araç, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olan Togg'a benzerliğiyle dikkat çekti. Paylaşıma takipçiler tarafından yapılan yorumlarda Togg'a nispet yapıldığı ileri sürüldü. 

BAKAN VARANK'TAN TWİTTER'I SALLAYAN YORUM

BMW'nin Togg'u hatırlatan paylaşımına bir yorum da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Resmi Twitter hesabından BMW'nin söz konusu paylaşımını alıntılayan Varank,

, "Togg, Başka şubemiz yoktur" şeklinde bir yorum yaptı.

BMW'nin 'Togg'u hatırlatan Gemlik paylaşımına Bakan Varank'tan efsane cevap!

Bakan Varank'ın tweeti kısa süre içinde 6 binden fazla kişi tarafından beğenildi ve 600'den fazla hesap Varank'ın tweetine cevap yazdı. 

'Bir otomobilden fazlası' vizyonuyla yola çıkan Togg'un, 29 Ekim'de açılışı gerçekleştirilen Gemlik Kampüsü'nde geçtiğimiz günlerde aracın üretim aşamalarına da şahitlik edilen basın buluşması etkinliği gerçekleştirildi. Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 1,2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, son teknolojiyle donatılı ve her 3 dakikada bir araç üretme kapasitesine sahip fabrikanın gövde, montaj ve boyahane bölümleri tanıtıldı. Gazeteciler, 'akıllı cihaz' olarak tanımlanan C segmentindeki SUV Togg'un üretim aşamasına şahitlik etti.

Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş ve beraberindeki yetkililerce, fabrikanın gövde bölümünde aracın gövde kısmının robotlar tarafından nasıl üretildiği, 'Avrupa'nın en temiz boyahanesi' unvanına sahip boyahanede de 'Türkiye'nin otomobili'nin boya aşamaları basın mensuplarına gösterildi.

Gürcan Karakaş, Togg'un 15 seneye yayılmış 3,5 milyar avroluk bir yatırım gerçekleştirdiğini söyledi. Togg'un şu anda 4 milyar 336 milyon 274 bin lira ile Türkiye'de mobilite alanında faaliyet gösteren şirketler arasında ilk sırada yer aldığını da belirtti. Karakaş, "Togg'un fiyatı şubat ayında açıklanacak. İleri teknolojiye sahip bir akıllı cihaz olarak yola çıkacak Togg, içten yanmalılar dahil kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edecek bir fiyata sahip olacak. Tüm ön siparişler Şubat 2023 itibarıyla alınmaya başlanacak. İlk yıl 20 bin adet üretim olacak. Siparişler bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere alınacak ve 2023 yılı boyunca teslim edilecek. İlk akıllı cihazın mart sonunda trafiğe çıkmasının ardından, ortalama 18 ay sonra Avrupa pazarına giriş yapılacak. Sedan model akıllı cihaz 2025 yılının ilk yarısında piyasada olacak." dedi. 

(Haber Merkezi / İHA / AA)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Türk halkı 5 Aralık 2022 18:11

Bmw gibi büyük bir firmaya bu ucuz hareket yakışmadı

Aykut 5 Aralık 2022 14:21

Bu haberden sonra;sayın bürokrat ve devlet büyüklerimiz, yerli ve milli gururumuz TOGG u kulanacaktır.

Sniper 4 Aralık 2022 23:57

Jantlar da nerdeyse bire bir aynı plaka 16 BMW nin başka işi yok tr plakalı arabayla nisbet mi yapacak togga

Wenom 1 Aralık 2022 20:22

BMW bizi kıskanıyor ????

Sonraki Haber Yükleniyor...