Chery’den 1400 km menzile sahip hibrit

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Chery’den 1400 km menzile sahip hibrit

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Şarj edilebilir hibrit (PHEV) olarak karşımıza çıkan Chery ARRIZO 8, markanın 19 yıllık mühendislik çalışmasının bir ürünü. 1400 km menzile sahip olan araç 100 km’de ortalama 4.2 litrelik tüketimiyle dikkat çekiyor…

Avrupa’da ve ülkemizde yakaladığı başarılı satış grafikleriyle adından söz ettiren otomotiv üreticisi Chery, uzun süredir üzerinde çalıştığı hibrit teknolojisini, geçtiğimiz yıl ekim ayında tanıttığı QPower mimarisiyle yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Üçlü lityum batarya paketlerini, akıllı şarj çözümlerini ve diğer teknolojileri içerisinde barındıran bu yeni teknolojiyle Chery, kullanıcılara yüksek verimlilik, akıcı sürüş, güvenlik ve enerji tasarrufu eşliğinde kaliteli bir sürüş deneyimi sağlıyor. 1,5 T motor ve iki adet elektromotor olmak üzere üç motordan oluşan şarj edilebilir hibrit sistem, 9 çalışma modu ve 11 vites kombinasyonuna sahip. Bu teknolojilerle donatılan ARRIZO 8 PHEV, tamamen elektrikli sürüşle 100 kilometrenin üzerinde menzil sunuyor. Araç, 1400 kilometrenin üzerindeki toplam menziliyle de sınıfının en iyi değerine imzasını atıyor. Sistemin verimli yapısı, ARRIZO 8 PHEV’in şarj sürecinde de kendini belli ediyor. Aracın bataryası, yüzde 30’dan yüzde 80'e kadar sadece 19 dakikada (25 santigrat derecenin altında) şarj oluyor. Chery ARIZZO 8 PHEV’in WLTC normuna göre 100 kilometredeki ortalama tüketimi ise sadece 4,2 litre. ARRIZO 8 PHEV, sunduğu yüksek menzille kullanıcılar için şarj istasyonu arama endişesini de ortadan kaldırıyor.

20 YILLIK ÇALIŞMANIN ESERİ

Çin’in en büyük otomotiv ihracatçısı olarak 20 yılı geride bırakan Chery, hibrit teknolojisi için Ar-Ge çalışmalarına 19 yıl önce başlamıştı. Şirket bu çalışmalar neticesinde elde ettiği teknolojik deneyimi Ekim 2023’te QPower mimarisiyle dünyaya tanıttı. Infinite Super Electric Hybrid DHT teknolojisiyle donatılan 5’inci nesil hibrit sistem için özel olarak optimize edilen motor, üstün performansıyla öne çıkıyor. Motor, 115 KW maksimum güç ve 220 Nm maksimum tork üretiyor. Gelişmiş hibrit sistem, yüzde 44,5'e varan termal verimliliğe sahipken tamamen elektrikli sürüş hissi sağlıyor ve dört sürüş modu ile elektrikli araçlara benzer bir deneyim sunuyor.

Chery’den 1400 km menzile sahip hibrit - 1. Resim

ORTALAMA 4.2 LİTRE

Bu teknolojilerle donatılan ARRIZO 8 PHEV, tamamen elektrikli sürüşle 100 kilometrenin üzerinde menzil sunuyor. Araç, 1400 kilometrenin üzerindeki toplam menziliyle de sınıfının en iyi değerine imzasını atıyor. Sistemin verimli yapısı, ARRIZO 8 PHEV’in şarj sürecinde de kendini belli ediyor. Aracın bataryası, yüzde 30’dan yüzde 80'e sadece 19 dakikada şarj oluyor. Chery ARRIZO 8 PHEV, WLTC normuna göre 100 kilometrede sadece 4,2 litre yakıt tüketim değerine ulaşarak, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklanan 60 hibrit model arasında 100 kilometrede 4,6 litrelik karma yakıt tüketimiyle en iyi değeri de elde etmeyi başarmış bir model olarak ön plana çıkıyor.

ŞARJ İSTASYONU ARAMAYA SON

ARRIZO 8 PHEV, sunduğu 1400 kilometrenin üzerindeki menziliyle kullanıcılar için şarj istasyonu arama endişesini ortadan kaldırıyor. Ayrıca, ARRIZO 8 PHEV düşük yakıt tüketimi ve uzun menzili ile sık sık şehir dışı seyahatlerine çıkan kullanıcılar için daha düşük seyahat maliyetleri ve daha yüksek seyahat verimliliği anlamına geliyor.

Chery’den 1400 km menzile sahip hibrit - 2. Resim

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...