‘Fabrika hayal’ dediler gerçek oldu: İlk Togg otomobili vitrine çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, AA
‘Fabrika hayal’ dediler gerçek oldu: İlk Togg otomobili vitrine çıktı

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi, AA

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Togg seri üretime geçiyor. Seri üretim bandından indirilen ilk Togg otomobili sergilendi, işçiler tarihi bir fotoğraf çekti.

Sadece birkaç yıl önce sosyal medyada birçok kişi Türkiye’nin yerli ve milli otomobil projesini karalayarak, ‘hayal ürünü’ olduğunu, fabrikanın açılamayacağını iddia ediyordu. 
Aradan geçen iki yıl gibi kısa bir sürede, Türkiye ilk yerli otomobilini seri üretim bandından indirdi ve İstanbul’daki Zorlu AVM’de sergiledi. 
Alışveriş merkezine ziyaretçi akını gerçekleşti. Yüzlerce kişi ilk Togg otomobilini görmek için sıraya girdi. 
İşçiler de ilk Togg otomobili ile fabrikada bir fotoğraf çektirerek tarihi bir görüntüye imza attı. 
İşçilerin Togg otomobili ile çekildiği fotoğraf sosyal medyanın gündemine oturdu. Binlerce kişi #TOGG etiketi altında övgü dolu sözler paylaştı. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da geçtiğimiz haftalarda Togg ile bir test sürüşü yapmış ve performansından memnun olduğunu söylemişti.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...