Mercedes arabalara ChatGPT yerleştirmeye başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mercedes arabalara ChatGPT yerleştirmeye başlıyor

T-Otomobil Haberleri

Otomobil devi Mercedes, sesli asistan hizmetine (MBUX bilgi ve eğlence sistemine) ChatGPT desteği ekleyecek. Üç haftalık beta programı bu hafta başlayacak.

Mercedes-Benz, bir gelişmede daha öncü oldu. Otomobil devi, yeni bir güncelleme yaparak yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'yi kullanıma sunacak. ChatGPT, Mercedes'in araç içi sesli asistanına entegre edilecek ve bu amaçla şirket, Microsoft'un Azure OpenAI Servisi'ni kullanıyor. 

Otomobil devinin ChatGPT'li sesli asistanı, başlangıçta ABD'de yaşayan müşteriler için belirli araçlarda üç aylık bir beta programında erişime açılacak. Ancak Mercedes firmasının açıklamasına göre, gelecekte daha fazla araç sahibine bu özelliği kalıcı olarak sunmayı planlıyor. 

MERCEDES SÜRÜCÜLERİ CHATGPT İLE SOHBET EDEBİLECEK

Bu arada otomobil şirketinin sesli asistanını aktif etmek için müşterilerin 'Hey Mercedes' komutunu kullanması gerekiyor. ChatGPT entegrasyonuyla "Isıtmayı artır" ya da "Tahmini varış süresi ne" gibi basit ve önceden programlanmış komutlara cevap vermek yerine sistem, hemen hemen her konuda sorulara cevap verebilecek ve sohbet edebilecek. 

Ayrıca Mercedes, sohbet robotu aracılığıyla restoran rezervasyonu yapmak veya sinema bileti rezervasyonu yapmak gibi görevleri etkinleştirmek için ChatGPT eklentileri getireceğinin sinyalini verdi. 

HANGİ MERCEDES MODELLERİNDE CHATGPT OLACAK?

Mercedes ve Microsoft, veri koruması için Azure'ın "kurumsal düzeyde güvenlik, gizlilik ve güvenilirlik" politikasına bağlı kalacaklarını belirtti. Yine de sohbet robotuyla yapılan görüşmelerin anonimleştirilerek analiz edildiği 'Mercedes-Benz Intelligent Cloud'da saklanacağını belirtelim. Yani yapay zeka sistemi üzerine çalışanların, eğitim ve veri analizi için kayıtları dinleyeceğini varsayın, bu nedenle özel olan veya sizi kişisel olarak tanımlayabilecek herhangi bir şey söyleme konusunda dikkatli olun.

Üç aylık beta, 16 Haziran'da başlayacak ve yalnızca MBUX bilgi-eğlence sistemini çalıştıran seçkin Mercedes modellerini kapsayacak. MBUX'a sahip araçlar sürücülerinin ChatGPT beta programına katılmak için "Hey Mercedes, I want to join the beta program" (Hey Mercedes, ChatGPT beta programına katılmak istiyorum) demesi yeterli olacak. 

MBUX bilgi-eğlence sistemi bulunan Mercedes modelleri şu şekilde:

A 238, C 118, C 167, C 238, C 253, C 254, C 257, H 247, N 293, R 232, S 213, V 167, V 177, V 295, V 297, W 206, W 213, WV 223, X 167, X 243, X 247, X 253, X 254, X 294, X 296, Z 223 and Z 296.

(Kaynak: Engadget)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...