Otomobil devi Toyota'dan global satış başarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otomobil devi Toyota'dan global satış başarısı

T-Otomobil Haberleri

Japonya merkezli otomobil üreticisi Toyota, global satışlarını yüzde 5.1 artırarak 4.9 milyona yükseltti.

Son 3 yıldır dünya genelinde en çok tercih edilen otomobil markası olan Toyota, satış başarısını sürdürüyor. Bu yılın ilk yarısında da istikrarlı bir şekilde satış başarısını sürdüren Toyota'da 2023'ün ilk 6 ayına ilişkin veriler ortaya çıktı. Resmi açıklamaya göre, Toyota, 2023’ün ilk yarısında 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 5.1 daha fazla araç satışı yaparak 4 milyon 937 bin araç sattı.

Motor1.com sitesinde yer alan habere göre, Toyota’nın Japonya’daki satışları yüzde 33 arttı ve merkez ülkede 878 bin adet araç satışı gerçekleştirmeyi başardı.

EN FAZLA ARAÇ SATIŞI ASYA'DA 

Bununla birlikte, Toyota, Amerika'da 1.2 milyonun üzerinde, Asya’da 1.5 milyon satış başarısı yakaladı. Avrupa’da ise 2023'ün ilk yarısında Toyota, 570 binden fazla araç sattı. 

Çip krizi etkisinin yavaş yavaş çözülmeye başlamasıyla birlikte global üretim ve talep artış göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 12 artışla birlikte 4.9 milyona yakın araç üretimi yapıldı. Bunun 3.2 milyonu Japonya dışında gerçekleşirken, 1.6 milyondan daha fazlası Japonya’da üretildi.

(Kaynak: Motor1.com) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...