Alınan tedbirler meyvesini veriyor: Bayiler liste fiyatlarına dönmeye başladı

Düzenleyen: / Kaynak: ALİ ÇELİK
- Güncelleme:
Alınan tedbirler meyvesini veriyor: Bayiler liste fiyatlarına dönmeye başladı

T-Otomobil Haberleri  / ALİ ÇELİK

 ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Sıfır araçtaki stok problemleri uzun zamandır gündemi meşgul ederken gölgede kalan kiralama sektörüyle ilgili bilgiler paylaşan Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem karşılıklı mağduriyetler yaşandığına dikkat çekerek “Kiralama yapılacak araç markadan örneğin 10-15 gün içinde teslim edilme sözüyle satın alınıyor ve bu güvenceyle müşteri şirketlere kiralanıyor. Ancak 10 günde teslim edilmesi gereken araç 30-40 gün sonra dahi teslim edilmeyince, hem hizmeti veren şirket itibar kaybediyor, verilen taahhüttü yerine getiremiyor hem de müşteri şirket mağdur oluyor” dedi.

Bugün yatırım fırsatı için araç alanların istedikleri fiyatlardan araç satamadığını dile getiren Erdem “İhtiyaç harici para kazanma amacıyla araç alanların bir kısmı artık araçları kullanmaya başladı. Sıfır araç satan bayilerin önemli kısmı ise liste fiyatlarına dönmeye başladı. Tedbirlerin belirli bir oranda gerçekten etkisini görmeye başlıyoruz. Şu anda pazarda durağan bir hava hâkim. Bunun temel sebebi kredi problemi. 10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi çıkmıyor, bu yüzden araç satın almak nakdi olmayanlar için kolay değil. Tüm gelişmeler ışığında kısa vadede otomobili ihtiyaç sahipleri almaya başladı gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: ALİ ÇELİK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...