Otomotivde marka yatırımları hızlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Otomotivde marka yatırımları hızlanıyor

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ülkemizde otomotiv sektörü büyümeye devam ediyor. Çinli markalar satış ve servis ağı konusunda Türkiye’de adeta yarışıyor. 2024 yılında bu yatırım patlaması beklenirken Türkiye pazarına giriş için bir çok yeni modelin planlaması yapılıyor...

Başta Chery, MG ve BYD gibi dev Çin markalar gün geçtikçe Türkiye’deki satış sonrası hizmetlerini arttırmaya devam ediyorlar. Bu yarışın içinde önde gelen markalardan birisi de Togg. Ülkemizde yıllardır satış yapan markaların aksine yeni giriş yapan markaların satış ve servis konusunda büyümesi daha agresif bir halde ilerliyor. Bu durum birçok anadolu ilinde ciddi yatırımlar ve istihdam sağlarken esas fayda ise araç satın alan müşterilere satış sonrası hizmet kalitesi olarak dönüyor.

RUSLARDA YATIRIMA BAŞLADI

Atmo Grup Rusya’nın en büyük otomotiv şirketlerinden. Satış ve distribütörlük konusunda oldukça uzman olan holding, Skywell, Chery, Exeed, FAW ve GAC dev Çin otomotiv markalarıyla ana ortaklık bağı sürdürürken Rusya'daki ikinci el pazarında da en büyük oyuncu statüsünde. Ülkemize geçtiğimiz aylarda Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM markası ile giriş yapan Atmo Grup, iki yeni benzinli SUV modeli ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

7 ŞEHİRDE BİRDEN BAŞLADI

İddialı fiyatlarla satışa sunduğu G01 ve G01F modelleriyle konuşulmaya başlayan SWM Türkiye, ilk aşamada İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Denizli ve Trabzon olmak üzere 7 şehirde 8 bayiyle satış ve satış sonrası hizmeti vermeye başladı. Özellikle müşterilere sunduğu uzatılmış 5 yıl veya 150 bin kilometre garantiyle adından söz ettiren şirket, SUV tipi araçlarında hem teknoloji hem güvenlik hem de konfor başlıklarında birçok özellik sunuyor. SWM G01, Türkiye’de Comfort ve Elite olmak üzere iki farklı donanımla satışa sunuluyor. Comfort donanımında motor sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilirken, Elite donanım versiyonunda ise 7 ileri DCT şanzıman yer alıyor. Tüm ayrıntıları İtalyan otomotiv mühendisliğinin imzasını taşıyan araçta 1.5 litrelik benzinli bir motor görev alıyor. 112kW/150 HP güç ve 212 Nm tork üreten bu motor yakıt tüketimi konusunda da iddialı bir duruşa sahip.

CİDDİ TALEP GÖRDÜ

Türkiye pazarı için yatırımlarını artırmaya devam ettiklerini söyleyen ATMO Grubu Türkiye CEO’su Anton Chernov, “7 İlde 8 SWM bayisi ile yola çıktık. Şubat ayında bu ağa Antalya ve Diyarbakır’da açacağımız satış ve satış sonrası hizmet noktalarını eklemeyi hedefliyoruz. İlk çeyrekte de ayrıca Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu’da yeni satış ve satış sonrası servis noktalarımızı açarak büyümeye devam edeceğiz. Bayi ağımızı genişletmek için çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz” dedi. Türkiye pazarı için iddialı bir fiyat politikası uyguadıklarını ifade eden Anton Chernov, “Ocak ayında da lansman fiyatlarımızla satışa devam ettik. Sabit fiyat güvencesiyle sunduğumuz otomobillerimizi kademe kademe müşterilerimize teslim etmeye başladık. Araçlarımıza çok yoğun bir talep var. Şimdiden 2 binden fazla müşterimiz sıraya yazılmış durumda. Bu yoğun ilgiye cevap vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bayi ağımızı genişleterek Türk tüketicisinin SWM markasına ulaşmasını kolaylaştıracağız” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...