Porsche’de show zamanı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Porsche’de show zamanı

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Otomobil severlerin merakla beklediği, markananı tamamen elektrikli ilk SUV modeli yeni Porsche Macan. İşte nefes kesen özellikleri:

Porsche denildiğinde aklıllara ilk gelen tabiki beygir gücü. Enerjisini tamamen elektrikten alan bu yakışıklı 639 PS’lik kuvveti ile her ne kadar SUV gibi görünse de bir Porsche modeli olduğunu hemen hatırlatıyor. Batarya tarafında ise 4,270 kW’a kadar yüksek hızlı şarj kapasitesine sahip donanımla WLTP’ye göre şehir içinde 784 km’ye kadar menzil sunabiliyor. 

Hadi gelin biraz daha yakından inceleyelim; Porsche Macan 2014 yılında ilk piyasaya sunulmasından on yıl sonra tamamen elektrikli modeli ile ikinci nesline adım atıyor. Bugüne kadar dünya çapında 800 binden fazla Macan modelinin teslimatını gerçekleştiren Porsche, bu başarı hikayesini Leipzig tesisinde net karbon-nötr bir yöntemle üretilen tamamen elektrikli Yeni Macan modeli ile devam ettiriliyor. Karakteristik Porsche performansı, uzun menzili, günlük kullanım kolaylığı ile yeni Macan 4 ve yeni Macan Turbo, lüks bir SUV tercih etmek isteyen Porsche tutkunlarının beklentilerini tamamen karşılamayı hedefliyor.

Porsche’de show zamanı

BENZERSİZ SPOR COUPE TASARIMI

Araç,  marka felsefesini yansıtan Porsche çizgisindeki coupe tavan tasarımı ve çerçevesiz kapıları ile birlikte şık ve sportif bir duruş sergiliyor. Yeni Macan 4.784 mm uzunluğa, 1.938 mm genişliğe ve 1.622 mm yüksekliğe sahip. Otomobilin artan boyutları, daha keskin hatları ve Porsche Tasarım DNA’sı sayesinde dinamik bir görünüm sunuyor.  Artan aks mesafesi (2893 mm) ve 20 – 22’inç genişliğindeki jant seçenekleri ile daha da dikkat çekici olmuş. Aracın çamurluklarında yer alan dört noktalı imza LED’lerine sahip olan gündüz farları ise aracın genişliğine vurgu yapıyor.

Porsche’de show zamanı

21 DAKİKADA ŞARJ OLUYOR

Porsche’nin premium elektrik platformunda ilk olarak karşımıza çıkan yeni Macan, 800 Volt mimarisiyle tasarlanmış ve 100 kWh kapasiteli yüksek voltajlı  bataryasıyla ayrıca öne çıkıyor. 270 kW DC şarj kapasitesine sahip olan batarya, hızlı şarj istasyonunda otomobili yüzde 10’dan yüzde 80’e yaklaşık 21 dakika içerisinde şarj edilebiliyor. Sürüş sırasında ise rejenerasyon sayesinde 240 kW kadar enerji geri kazanılabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...