Yerli otomobilde son durum! Togg'un ilk sahibi kim olacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yerli otomobilde son durum! Togg'un ilk sahibi kim olacak?

T-Otomobil Haberleri

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg için geri sayım başladı. 29 Ekim’de seri üretim fabrikasının açılışı gerçekleşecek ve ardından seri üretim başlayacak. Peki, Togg ne zaman çıkacak? Togg’un fiyatı ne kadar olacak? İlk Togg sahipleri kimler? İşte merak edilen bu soruların cevapları…

Bursa Gemlik'te inşa edilen Togg fabrikası için sona gelindi, fabrikadan zaman zaman yeni görüntüler de geliyor. 29 Ekim 2022 günü açılışın ardından fabrikada seri üretim başlayacak. Yerli otomobil seri üretime girdikten aylar sonra ise ilk sahiplerine kavuşacak. 
Peki, Togg’un ilk sahibi kim olacak? Togg ne zaman satışa çıkacak? Togg’un fiyatı ne kadar olacak? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini attığı yerli otomobil fabrikasında ilk üretilen araçların sahipleri geçtiğimiz yıl belli olmuştu. Temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İlk otomobilleri büyükelçilerimize göndermek istiyorum. Türkiye üretimde parlayan yıldız. Yatırım yapan kazanacak” diyerek ilk Togg sahiplerinin büyükelçiler olacağını açıklamıştı. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank o tarihte yaptığı konuşmada, "Gönlümden geçen bir şey var; ilk çıkan araçlardan dünyadaki bütün büyükelçiliklerimize birer tane göndermek. Büyükelçilerimiz o ülkelerin caddelerinde gururla bizim otomobilimize binsin, tüm dünyaya göstersinler. Bunu başarırsak hoş olacak." dedi.
TOGG VEGAN OLACAK
Togg’un ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde A Haber’e konuşan Mustafa Varank, Türkiye'nin yerli otomobilinde deri malzeme kullanılmayacağını belirterek Togg araçlarının tamamen vegan ürünlerle üretileceğini söyledi. 
Açıklamasının devamında ise Mustafa Varank, 81 ile toplamda bin 500 şarj istasyonu kurulacağını açıkladı. Bakan Mustafa Varank ayrıca ilk Togg otomobilinin de 29 Ekim günü banttan ineceğini açıkladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg’un vegan ürünlerle geliştirildiğini belirtti. Yerli otomobilin üretiminde hiçbir hayvana zarar verilmediğini dillendiren Bakan Varank, "Togg vegan olacak. Hiçbir hayvandan elde edilmiş malzemeler kullanılmayacak. Çevreci bir araç olacak. Hiçbir hayvana zarar verilmeden koltuklar yapılmış olacak. Sektörde öncü bir araç olacak." şeklinde konuya açıklık getirdi. 
TOGG FİYATI NE KADAR?  
Yerli otomobil Togg denilince akla ilk gelen sorulardan biri de ‘Togg’un fiyatı ne kadar olacak?’ Bakan Varank bu konuda ise “Piyasada şuan bulunan C segment SUV araçlarla rekabet edebilecek bir fiyatı olacak.” dedi.
Şu anda Türkiye’de satılan birkaç C segment SUV araçların fiyatına bakacak olursak, BMW X1’in fiyatı en fazla 1 milyon 484 bin TL. Mercedes-Benz GLA fiyatı ise en az 1 milyon 200 bin TL civarı. Bir diğer model, Audi Q3 Sportback’in fiyatı ise 1 milyon 300 bin TL civarı. Togg’un da SUV modellerle rekabet etmesi için bu fiyat aralığında satışa çıkması muhtemel görünüyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...