Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektronik Serbest Meslek Makbuzu zorunlu hâle geldi

Elektronik Serbest Meslek Makbuzu zorunlu  hâle geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Serbest meslek ile uğraşanların Elektronik Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) kullanımları 1 Haziran itibarıyla zorunlu hâle geldi.

ÖMER TEMÜR

TÜRKKEP Genel Müdür Vekili Dilek Akyürek, uygulamanın vekil, danışman, müşavir, denetçi, arabulucu, aracı, mimar, mühendis gibi serbest meslek erbabını yakından ilgilendirdiği belirterek, "1 Şubat itibarıyla faaliyetine devam eden meslek sahipleri 1 Haziran 2020 tarihine kadar, 1 Şubat 2020’den sonra faaliyetine başlayanların ise üç ay içerisinde e-SMM uygulamasına geçmiş olmaları gerekiyor. Bu şekilde tüm serbest meslek sahiplerinin mesleki faaliyetleri dijital ortama taşınmış olacak” dedi. Akyürek, TÜRKKEP e-Serbest Meslek Makbuzu’nun avantajlarını ise şöyle sıraladı: TÜRKKEP e-SMM ile işlemler dijital ortama taşınırken, basım ve arşiv gibi masraflar ortadan kalkıyor. Dijital ortamda gerçekleştiren e-SMM, kâğıt tüketimini ortadan kaldırırken, çevreyi de koruyor. Geçmiş serbest meslek makbuzlarınıza, e-SMM ile tek tıkla hızlı ve rahatça ulaşılabilirken,  elektronik ortama taşınan veriler, e-SMM çözümünde güvenle saklanıyor. E-SMM uygulaması ile diğer tüm e-Dönüşüm çözümlerinde olduğu gibi zaman ve operasyonel verimlilik sağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...