Paylaşımlı otomobiller Türkiye'de yola çıktı

Paylaşımlı otomobiller Türkiye'de yola çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

İzmir merkezli teknoloji firması KODECO tarafından geliştirilen elektrikli mini araçlar, paylaşım platformu ZOOP aracılığıyla Karşıyaka'da kullanımına sunuldu.

ÖMER TEMÜR

Tek şarjla yaklaşık 100 kilometre gidebilen aracın anahtarı ZOOP isimli uygulama ile açılıyor. Araç içinde bulunan dokunmatik ekran üzerinden çalışan araçta, ileri-geri vitesler de yine bu dokunmatik ekran üzerinden ayarlanıyor.

Paylaşımlı otomobiller Türkiye'de yola çıktı

Lityum iyon bataryalarının bulunduğu araç, evlerde de kullanılan 220 voltluk akımlarla şarj edilebiliyor ve üstündeki panelleri aracılığıyla enerjisinin önemli bir kısmını güneşten alıyor. İki kişi tarafından rahatlıkla kullanılabilen araç için B sınıfı ehliyet gerekiyor. Pilot uygulama kapsamında beş araçla şimdilik ücretsiz hizmet vermeye başladıklarını belirten KODECO Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Odabaşı, “Sesimizi dünyaya duyurmak uzun bir koşu ve bu da onun ilk adımı. Burada talebin olduğunu gördük. Türkiye'nin birçok noktasından ilgi var. Yurt dışından da bizimle irtibata geçen yatırımcılar oldu” dedi. Odabaşı, ZOOP’un araçlarının Türkiye’de üretimini de planladıklarını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...