Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gökyüzünde görsel şölen! Bu tarihlere dikkat

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gökyüzünde görsel şölen! Bu tarihlere dikkat

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Dün gece İzmir'de görülen meteorun, perseid meteor yağmurundan bir parça olduğunu belirten uzmanlar, "24 Temmuz'da başlayan perseid meteor yağmuru 24 Ağustos'a kadar devam edecek. Önümüzdeki günlerde bu sayı artacak" dedi.

24 Temmuz'dan bu yana devam eden perseid meteor yağmurunun ağustos ayında gökyüzünde görsel bir şölen oluşturması bekleniyor. Ege Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal, dün gece İzmir'den de görülen meteor düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ARTACAK"

Gece gerçekleşen olayın perseid meteor yağmurundan bir parça olduğunu aktaran Dal, "24 Temmuz'da başlayan perseid meteor yağmuru 24 Ağustos'a kadar devam edecek. Önümüzdeki günlerde bu sayı artacak" dedi.

İzmir'den görülen gök taşının yeryüzüne inmediğini vurgulayan Dal, gökyüzünde parçalandığını dile getirdi.

13-14 AĞUSTOS'TA GÖKYÜZÜNE DİKKAT

Meteor yağmurunun 13-14 Ağustos'ta maksimum seviyeye ulaşacağının altını çizen Dal, "Bu meteor yağmurunun başlangıcında ve bitişinde saatte 5-10 tane göktaşını görebileceğiz. Ancak 13-14 Ağustos'ta saatte 60'a yükselecek. Tam bir görsel şölen olacak. Saat 22.00'den sonra gökyüzüne bakmak gerekiyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...