Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanlar uyardı: 'Türkiye Siber Saldırganların Odağında'

Düzenleyen:
Uzmanlar uyardı: 'Türkiye Siber Saldırganların Odağında'

TEKNOLOJİ Haberleri

Yurt dışından gelen iş teklifi, yeşil kart, miras kaldı ve para dağıtımı içerikli e-postalarla yapılan dolandırıcılıkta artış yaşandığı belirten uzmanlar, bu tür e- postalara karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Son dönemlerde yurt dışından gelen, özellikle iş teklifi, miras kaldı gibi konularla ilgili olan e-postalarda artış yaşanmaya başladı. Bu tür e- postalarla yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük’ten uyarılar geldi.

“VATANDAŞLARIMIZI DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Vatandaşların bu tür e-postalara karşı daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Küçük, “Vatandaşlarımızı, tüketicilerimizi bu tür e-posta mesajlarına karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür gereksiz e-posta mesajlarına itibar edilmemesini, linklere tıklanılmamasını, para transferi yapılmamasını ve kişisel bilgiler ile özellikle banka bilgilerinin kesinlikle gönderilmemesini öneriyoruz" dedi.

Uzmanlar uyardı: 'Türkiye Siber Saldırganların Odağında'

“TÜRKİYE SİBER SALDIRGANLARIN ODAĞINDA”

Türkiye’nin siber saldırıların odağında olduğunu belirten Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel ise, "Türkiye 'oltalama' ismi verilen dolandırıcılık yöntemi konusunda siber saldırganların odağında" diye konuştu.

Uzmanlar uyardı: 'Türkiye Siber Saldırganların Odağında'

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...