Melania Trump sessizliğini bozdu: NFT satıyor

Düzenleyen:
Melania Trump sessizliğini bozdu: NFT satıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

“Değiştirilemeyen token” da denilen NFT piyasası her geçen gün daha da büyüyor. Ünlülerin de NFT geliştirmesiyle birçok eser milyonlarca dolara alıcı buluyor. ABD’nin önceki başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump da NFT eserleri satmaya başladı.

Yaklaşık bir yıl önce ABD başkanlık konutu Beyaz Saray'dan ayrılan Melania Trump, o tarihten bu yana ilk halka açık girişimini tanıttı. “Melania's Vision” adlı bir NFT eseri, SOL kripto para birimi ile satışa çıktı. Dijital sanat eseri, 31 Aralık’a kadar satış listesinde yer alacak. 

Trump’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, NFT eseri Fransız moda sanatçısı Marc-Antoine Coulon tarafından yapıldı. Melania Trump’ın gözlerini tasvir eden suluboya resminin yanı sıra eski First Lady’nin bir ses kaydı da bulunuyor. 

Bu arada, açıklamaya göre "Melania's Vision" eseri 1 SOL (yaklaşık 150 dolar veya 2 bin 500 TL) karşılığında satışa çıktı.

NFT GELİRİNİ ÇOCUKLARA HARCAYACAK

ABD’deki eleştirmenlere göre, ABD’nin sayılı zenginlerinden Trump ailesinin amacı kendilerini gündemde tutmaya devam etmek. Bununla birlikte, Melania Trump’ın NFT'lerinden elde edilen gelir, koruyucu aile sistemindeki çocuklar için harcanacak. Ayrıca Trump, ilerleyen zamanlar yeni NFT'ler de ekleyecek ve düzenli olarak yeni eserlerini satışa çıkaracak. 

Melania Trump sessizliğini bozdu: NFT satıyor

Melania Trump,

bir açıklama yaparak, “Sanata olan tutkumu somutlaştıran ve 'Be Best' girişimim aracılığıyla çocuklara yönelik devam eden bağlılığımı destekleyecek yeni NFT çalışmamı duyurmaktan gurur duyuyorum. Bu yeni teknoloji tabanlı platform aracılığıyla çocuklara, başarılı olmaları için programlama ve yazılım geliştirme dahil olmak üzere bilgisayar bilimi becerileri sağlayacağız." dedi. 

MESSI DE NFT PİYASASINA ADIM ATTI

Bu yılın başlarında Arjantinli futbolcu Lionel Messi, Jamaikalı atlet Usain Bolt ve Amerikan futbolu oyuncusu Tom Brady kendi NFT koleksiyonlarını piyasaya sürdü. Şarkıcı Justin Bieber ve K-pop grubu BTS de NFT piyasasına adım attı. 

Dijital defter blok zincirinde depolanan NFT’ler, dijital varlıkların benzersiz olduğu fikrini taşıyarak kişilere dijital bir sanat eseri üzerinde sahiplik hakkı vermekte. Yani sanal ortamdaki bu sanat eserleri kripto paralar ile satın alınabiliyor. NFT eserleri daha çok resim olarak bilinse de aslında şarkılar, videolar, ses kayıtları da NFT olabiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...