Amazon'un sesli asistanı Ay yolcusu: Uzaydan soruları cevaplayacak

Düzenleyen:
Amazon'un sesli asistanı Ay yolcusu: Uzaydan soruları cevaplayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Artemis kapsamında 2024'te bir kadın ve bir erkek astronotu Ay'a indirmeyi planlıyor. NASA'nın yeni Uzay Fırlatma Sistemi roketi ve Orion uzay aracı dahil derin uzay keşif sistemlerinin test edileceği bu görevde, Amazon'un Alexa sesli asistanı da yer alacak.

Milyarder girişimci Jeff Bezos tarafından kurulan e-ticaret ve teknoloji devi Amazon, NASA ve F-35 üreticisi Lockheed Martin ile birlikte bir projeye imza atıyor. Teknoloji şirketi, sesli asistanı Alexa'yı NASA'nın Artemis I isimli Ay keşif görevine entegre edecek. Alexa, uzaydan mühendislerin görev hakkındaki sorularını yanıtlayacak. 

Artemis Ay programının parçası olarak 12 Mart 2022'de insansız Artemis I görevi başlatılacak. Bu görevde yer alacak Alexa da görevde önemli bir rol üstlenecek.

UZAY ARACININ CİHAZLARINI KONTROL EDECEK

NASA ve Amazon'un açıklamalarına göre, Alexa sesli asistanı mühendisler uzaktan kontrol edecek. Bununla birlikte, Alexa, uzay aracı Orion'un gerçek zamanlı telemetri verilerine erişerek, “Alexa, Orion ne kadar hızlı seyahat ediyor?” gibi sorulara yanıt verecek. 

Amazon'un sesli asistanı Ay yolcusu: Uzaydan soruları cevaplayacak

Göreve ilişkin soruları yanıtlamanın yanı sıra Alexa, uzay aracının cihazlarına da erişmeye çalışacak. Sesli asistan, kabin içi aydınlatma ve sıcaklığı kontrol edecek. Bununla birlikte, mühendislerin Alexa ile nihai amacı Ay ve Dünya arasındaki iletişimi hızlandırmak. Bunun için NASA ve Amazon mühendisleri, Alexa'nın apay zekasını Orion'daki yerel işleme ile birleştiriyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...