Metaverse çılgınlığı: Giyilmeyen kıyafetler 2 milyona alıcı buluyor

Düzenleyen:
Metaverse çılgınlığı: Giyilmeyen kıyafetler 2 milyona alıcı buluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Metaverse çılgınlığı tüm dünyayı etkisi altına alırken, İngiltere’de bir firma, sadece dijital formda kıyafetler satıyor. Firma, bu konuda dünyada ilk olurken, fiyatlar 37 bin liradan başlayıp 2 milyon liraya kadar çıkıyor.

Metaverse denilen kurgusal evren her geçen gün insan hayatında daha fazla yer kaplıyor. İnsanlar artık sanal seyahat yapıyor, sanal arsa ve mallar satın alıyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da lüks kıyafet mağazası Selfridges de sadece dijital formda kıyafet satıyor. Firma, bu konuda dünyada ilk olduğunu iddia ediyor.

FİYATLAR 2 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Selfridges, efsanevi İspanyol tasarım şirketi Paco Rabanne’ye ait 1960’ların "giyilemez" koleksiyonunu non-fungible token (NFT) denilen Benzersiz Dijital Varlıklar şeklinde satıyor. Ürünlerin 2.000 sterlinden (37.000 TL) başlayan fiyatları bazı ürünlerde 100.000 sterline (yaklaşık 2.000.000 TL) kadar çıkıyor.

Alıcılara kıyafetin kendisi değil, onları temsilen dijital bir sertifika veriliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...