Şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntü: Güneş uydusundan yeni fotoğraf

Düzenleyen:
Şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntü: Güneş uydusundan yeni fotoğraf

TEKNOLOJİ Haberleri

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) geliştirdiği Güneş izleme uydusu Solar Orbiter, 74 milyon kilometre uzağındaki Güneş’in yeni görüntülerini yakaladı. Gökbilimciler, 83 milyondan fazla pikselden oluşan 25 birleştirilmiş görüntüden oluştuğunu belirtti.

Solar Orbiter uzay sondası, güneşin patlayıcı alt atmosferinin şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntüsünü yakalayarak uçucu, dinamik patlamaları ortaya çıkardı. NASA ve ESA’nın ortak uzay uydusu görüntüleri çektiğinde Güneş’ten 74 milyon kilometre uzaktaydı. 

University College London'dan (UCL) ekibi, alçak güneş atmosferinin şimdiye kadarki en yüksek çözünürlüklü görüntüsünü oluşturmak için kullandı. Görüntü, 7 Mart'ta uydu Dünya ile Güneş’in arasından geçiş yaparken çekilen 25 ayrı fotoğraftan oluşan bir mozaik ve dört saatten uzun bir süre boyunca birbiri ardına çekilen görüntülerden oluşuyor. 

Şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntü: Güneş uydusundan yeni fotoğraf

Fotoğraf, bir 4K TV ekranının görüntüleyebileceğinden on kat daha iyi bir çözünürlükte 83 milyondan fazla piksel içeriyor. Benzersiz görüntü bilim insanlarına alçak güneş atmosferi hakkında yeni bilgiler sağlıyor. Gökbilimciler, dinamik aktiviteyi 'benzeri görülmemiş ayrıntılarla' görme fırsatı yakaladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...