Yerli İHA’lara bir görev daha! Milli radar ile mayınları tespit edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yerli İHA’lara bir görev daha! Milli radar ile mayınları tespit edecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği sentetik açıklık ve hareketli hedef tespit radarı (SAR/MTI) MİLSAR, mayın tespit çalışmalarına başladı. Türk İHA’larına entegre edilen radar ile deniz yüzeyindeki geniş alanlardan görüntü alınıyor ve serseri mayınların gerçek zamanlı tespiti sağlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) projesi olarak Meteksan Savunma tarafından geliştirilen MİLSAR SAR/MTI Radarı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Anka insansız hava aracına (İHA) entegre edildi. Böylece mayın tespit çalışmaları başladı. SSB Başkanı İsmail Demir, yerli İHA'ların yeni bir kabiliyet daha kazanarak gelişmeyi duyurdu.

Son haftalarda Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş nedeniyle Karadeniz'de serseri mayınlar ortaya çıkmıştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı söz konusu mayınların tespiti ve etkisiz hale getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

ANKA İHA'YA MİLLİ RADAR

Yerli İHA'ların elektro-optik sistemlerin etkisiz kaldığı kötü hava şartlarında veya bulutların üstünde uçarken bile etkin olmasını sağlayan MİLSAR radarına deniz mayınlarını tespit etme özelliği de eklendi.

Yerli İHA’lara bir görev daha! Milli radar ile mayınları tespit edecek(Foto: AA)

MİLSAR'ın Anka İHA’ya entegre edilmesi ile Türkiye, İHA'dan radar teknolojisi ile deniz yüzeyindeki mayınları tespit edebilen ender ülkeler arasına girdi. Kolay entegre edilebilen ve 30 kilogramdan daha hafif olan MİLSAR, uzun menzillerden yüksek çözünürlüklü görüntü alarak İHA’lara güç katıyor. 

Yerdeki hareketli hedefleri tespit ve takip edebilen MİLSAR’ın görüşün hiç olmadığı şartlarda bile mesafeden bağımsız 30 santimetre çözünürlüğe kadar görüntü almayı başardığı açıklandı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...