Elon Musk kara kara düşünüyor: 44 milyar dolarlık çözülemeyen Twitter sırrı

Düzenleyen:
Elon Musk kara kara düşünüyor: 44 milyar dolarlık çözülemeyen Twitter sırrı

TEKNOLOJİ Haberleri

Ünlü milyarder Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı. Tarihe geçen hamle ile sorular da bir biri ardına geldi. Elon Musk Twitter'ı neden satın aldı? Bundan sonraki adımları ne olacak? Twitter'a yeni özellikler gelecek mi?

SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO'su Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın almak üzere anlaşma imzaladı. Ardından milyarder isim, Tesla'dan yaklaşık 8,5 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirerek satın alma işlemini tamamlayabilmek için cebinden harcaması gereken 21 milyar doların bir kısmını denkleştirdi. 

20 Nisan'daki bir SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) başvurusunda Musk, Twitter için 44 milyar doları nasıl sağlayacağını açıkladı. Buna göre, Morgan Stanley ve diğer finans kurumları aracılığıyla yaklaşık 25.5 milyar dolarlık borç finansmanı sağlanayacak. Geriye kalan 21 milyar doları ise kendi cebinden ödeyecek. 

Peki, Elon Musk bu parayı nasıl bulacak? İşte çözülemeyen Twitter sırrı.. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...