Elon Musk, insansı robotu için tüm planları değiştirdi: Önümüzdeki birkaç aya hazır olun!

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg News
Elon Musk, insansı robotu için tüm planları değiştirdi: Önümüzdeki birkaç aya hazır olun!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Bloomberg News

Tesla CEO'su milyarder Elon Musk, Twitter üzerinden insansı robot projesine ilişkin açıklama yaptı. Tesla'nın çalışan bir insansı robota aylar içinde sahip olabileceğini söyledi ve elektrikli otomobil üreticisinin ikinci AI Day etkinliğini bu nedenle 30 Eylül'e ertelediğini duyurdu.

Şu anda halen dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Elon Musk, bilindiği üzere pek çok açıklamasını ve fikrini sosyal medya ağı Twitter üzerinden yapıyor. Tesla, SpaceX ve diğer şirketlerine ilişkin önemli duyuruları buradan yapan Musk, bir yenisini daha ekledi. 

açıklamasında Elon Musk, "Tesla AI Day, 30 Eylül'e ertelendi. Çünkü o zamana kadar çalışan bir Optimus prototipimiz olabilir" dedi. 

TESLA BOT OPTIMUS İNSAN BOYUTUNDA

İlk olarak Ağustos 2021'de Tesla'nın AI Daya (Yapay Zeka Günü) etkinliğinin açılışı sırasında tanıtılan insansı robot Optimus, insan boyutunda bir robot olarak tanımlandı. 1 metre 73 cm boya sahip olacağı belirtilen Optimus, Musk'ın açıklamasına göre, market alışverişi gibi sıradan görevleri yerine getirmek üzere tasarlanıyor. Milyarder girişimci, Tesla Bot olarak da biliniyor ve Musk'a göre bir gün robotlardan da daha fazla işleve sahip olacak. Musk, sahibine arkadaşlık yapabileceğini, duyguları olabileceğini ileri sürmüştü. 

Elon Musk, insansı robotu için tüm planları değiştirdi: Önümüzdeki birkaç aya hazır olun!Tesla robotu

2021 AI Day etkinliğinde yapılan sunuma göre, Optimus yaklaşık 173 santimetre boya, yaklaşık 57 kilogram ağırlığa ve 20 kilogram taşıma kapasitesine sahip olacak. Tesla'nın elektrikli araçlarında kullanılmak üzere geliştirdiği yapay zeka sistemleriyle kontrol edilecek.

İnsansı robotların gelişimi hakkında fikirlerini belirten Elon Musk, gelecekte insanlar için fiziksel çalışmanın bir zorunluluktan çıkacağını ve seçenek olacağını iddia etti. Milyarder, "Tesla, tartışmasız dünyanın en büyük robotik şirketidir. Arabalarımız temelde tekerlekler üzerinde yarı duyarlı robotlar" diyerek de Tesla'nın teknolojisine dikkat çekti. 

Musk, Tesla botun (ya da diğer adıyla Optimus'un) Eylül ayında bir prototip olarak sunulacağını da söyledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Bloomberg News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...