AFAD telefonlara 'hayati uyarı bildirimi' gönderdi! Sosyal medya bunu konuşuyor

Düzenleyen:
AFAD telefonlara 'hayati uyarı bildirimi' gönderdi! Sosyal medya bunu konuşuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Son dakika haberi: Tüm yurtta etkili olan sağanaklar nedeniyle AFAD, milyonlarca cep telefonuna 'Hayati Uyarı Bildirimi' başlığı altında bir bildirim gönderdi. AFAD, gönderdiği bildirimde herhangi bir taşkın, sel ve heyelan gibi durumda 112'nin aranması gerektiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurrta devam eden sağanaklar nedeniyle cep telefonlarına 'Hayati Uyarı Bildirimi' uyarısı gönderdi. AFAD'ın gönderdiği sesli uyarı vatandaşların dikkatini çekerken, bildirim aynı zamanda sosyal medyada da gündem oldu.

METEOROLOJİK ŞARTLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yurt genelinde son bir haftada etkili olan sağanaklar sonrası birçok yerden sel, heyelan ve taşkın haberleri geldi. Özellikle Ankara'da etkisi olan sağanak sonrası kent genelinde önlemler artırılırken, AFAD tarafından milyonlarca vatandaşın cep telefonuna önemli bir uyarı gönderildi.

AFAD'ın gönderdiği bildirimde, meteorolojik şartlar nedeniyle meydana gelen problemlere ilişkin irtibat numarası hatırlatıldı.

HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ NEDİR?

Cep telefonlarına gönderilen bildirimde, "Ülkemizde devam eden meteorolojik şartlar nedeniyle karşılaştığınız taşkın, sel, heyelan gibi acil durumlarda tek numara 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayınız" denildi.

AFAD telefonlara 'hayati uyarı bildirimi' gönderdi! Sosyal medya bunu konuşuyor

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...