İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla gerçekleştiren ve iki gün önce yurda dönen Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Atama, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında da yayımlandı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay misyonu görevinin ardından Cumhurbaşkanı Kararı'yla Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Gezeravcı'nın yanı sıra Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan da aynı göreve getirildi.

Atama kararı Resmi Gazete'de yayınlarak yürürlüğe girdi.

AFŞİN BUDAK GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı ise 3 sayısı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4'üncü maddesi gereği görevinden alındı.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

2 Aralık 1979 tarihinde Mersin'de dünyaya gelen Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olacak tarihe geçti. Hava Harp Okulu'ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Alper Gezeravcı, sonrasında ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yaptı.

F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde önemli görevlere ve başarılara imza attı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kartal13 Şubat 2024 12:29

Alper gitti ,gördü kurumumuza da bu özellikte biri olmalı zaten.Alper'e soru yağmuru vardır bu aralar fizikçiler tarafından sorulacak 10 larca soru zaten yıllardır soracak bir muhatap aranıyorlardır bu güne kadar o muhatap vatanımızın bir ferdi çok şükür.Bilimden anlamayanlar zart zurt edip duruyor çünkü onlar ya hala cahiliye döneminin zihniyeti ya da vatan haini.

osmanlı kartalı13 Şubat 2024 10:21

rabbim daha nice başarılar nasib etsin

Sonraki Haber Yükleniyor...