Apple 'akıl sağlığımıza' da el atıyor! Vision Pro insanları tedavi edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Apple 'akıl sağlığımıza' da el atıyor! Vision Pro insanları tedavi edecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü (AR / VR) Vision Pro'ya önemli sağlık özellikleri eklenecek. Vision Pro'nun insanların psikolojik sağlığını tedavi edebileceği ileri sürülüyor.

Teknoloji devi Apple, merakla beklenen artırılmış ve sanal gerçeklik gözlüğü 'Vision Pro'yu piyasaya sürmeden önce çeşitli özelliklerle donatmaya devam ediyor. Piyasaya 3 bin 500 dolarlık fiyat etiketiyle çıkması planlanan gözlüğün, psikolojik rahatsızlıkların teşhis ve tedavisinde bile kullanılabileceği konuşuluyor.

The Information'ın haberine göre, sensör ve kameraları aracılığıyla AR / VR başlığı, kullanıcıların yüz ifadelerini, hislerini ve duygularını ölçebilecek. Bu verileri işleyen Vision Pro, kullanıcının anksiyete, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu gibi psikolojik durumunu teşhis edebilecek.

NTV'de yer alan habere göre, bu teknolojinin aynı zamanda ağırlıktaki değişiklikleri, göz bebeği genişlemesini ölçebileceği ve potansiyel olarak Parkinson hastalığının belirtilerini tespit etmek için bir araç olarak kullanıcıların hareketlerini değerlendirebileceği bildiriliyor.

VISION PRO, DEPRESYON VE ANKSİYETEYİ TEDAVİ ETMEKTE KULLANILACAK 

Apple'ın geliştirdiği Vision Pro'nun tedavi amacıyla kullanıcıların stres, depresyon veya anksiyetesini hafifletebilecek türden görüntüler ve sesler sunacağı açıklandı. 

Öte yandan, bu psikolojik sağlık teknolojisi Apple'ın bu alandaki ilk girişimi değil. Şirket, iOS 17 sürümüyle birlikte iPhone, iPad ve Apple Watch cihazlarda yer alan 'Sağlık' (Health) uygulumasına 'ruh sağlığı durumu izleme' özelliği ekledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...