Apple'dan iPhone'lar için yeni uygulama: Günlük takip yapacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan iPhone'lar için yeni uygulama: Günlük takip yapacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, Haziran ayında Worldwide Developers Conference (WWDC) düzenleyecek. Teknoloji devi, bu konferansta iOS 17 güncellemesini ve gelecek yenilikleri sunacak. Firmanın iOS 17 güncellemesiyle iPhone'lar için yeni bir uygulama üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Apple, iOS 17 güncellemesiyle birçok yeniliğe imza atacak. Öyle ki teknoloji devinin iPhone'lar için yeni bir uygulama üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Firma, Jurassic kod adını verdiği uygulama sayesinde müşterilerinin fiziksel ve zihinsel sağlığını takip edecek.

Söz konusu uygulama, kullanıcıyı takip etmek için günlük tarzında hizmet verecek. Uygulama ek olarak diğer Apple hizmet ve uygulamalarına da tam erişim imkanı sağlayacak. Bu sayede kullanıcıların fiziksel ve zihinsel sağlıkları daha kolay takip edilecek.

Yeni çıkacak uygulama, ayrıca Apple Watch'un Fitness uygulamasından da veri toplayabilecek. AirPods modelleriyle ise herhangi bir ilişki kurup kurmayacağı bilinmiyor.

YENİ IOS UYGULAMASI REKABET OLUŞTURACAK

Jurassic kod adı verilen uygulamanın MacOS uyumu olup olmayacağı henüz belli değil. Öte yandan uygulamanın veri toplaması ve zihinsel sağlığı takip etmesi açısından geliştiriciler arasında rekabet yaratması bekleniyor.  

Penzu ve Day One gibi dünya çapında popüler olan uygulamaların artık iOS cihazlarda geri planda kalması muhtemel. WWDC'de tanıtılacak uygulamanın ismi ise henüz belli değil. 

iOS 17'nin sunulacağı WWDC, 5 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Yeni güncellemede; daha fazla kontrol edilebilir arayüz, Denetim Merkezi için yeni tasarım ve performans ve verimlilik için artış gibi konular odakta olacak. iOS 17 alacak iPhone'lar ise iOS 16 alan modellerin tamamını oluşturuyor. Yani iOS 16 alan cihazların tamamı, iOS 17 de alacak.

(MacWorld)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...