Apple'dan 'mühendislik hatası': iPhone 14 Pro modellerinde son dakika değişikliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan 'mühendislik hatası': iPhone 14 Pro modellerinde son dakika değişikliği

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple’ın iPhone 14 Pro modellerinde kullanmak istediği GPU teknolojisini son anda değiştirdiği ortaya çıktı.

The Information'ın iddiasına göre, teknoloji devi Apple, iPhone 14 Pro modellerinde başka bir GPU teknolojisi kullanacakken son anda değişiklik yapmak zorunda kaldı. Şu anda iPhone 14 Pro modellerindeki A16 Bionic çipi, iPhone 13 Pro'daki A15'e benzer bir mimari kullanıyor ancak bu Apple'ın aslında yedek planıydı. 

Şirket, ışın izlemeyi destekleyen yeni nesil bir GPU kullanmak istedi ancak teknoloji devinin Silicon işlemcilerini üreten ekibi geliştirme çalışmaları neredeyse tamamlanmak üzereyken çok önemli tasarım hataları tespit etti. İddiaya göre planlarını rafa kaldırmak ve ellerindeki halihazırda bulunan A16 çiplerini tercih etmek zorunda kaldılar.

AŞIRI HIRS IPHONE 14 PRO'YU ZORA SOKTU

Başarısızlığın kaynağı olarak, Apple'ın işlemci biriminde çalışan ekibin 'aşırı hırsı' gösterildi. Planlanan 2022 çipi, video oyunlarındaki ışığın gerçek hayatta olduğu gibi görünmesini sağlayan teknik olan ışın izlemeyi destekleyecekti. Yazılım simülasyonları bunun uygulanabilir olduğunu öne sürmüştü ve şirket prototip oluşturma konusunda ilerledi. Ancak testlerde söz konusu donanımın, mühendislerin beklediğinden daha fazla güç kullandığı bunun da pil ömrünün kısalmasına ve cihazın aşırı ısınmasına yol açtığı anlaşıldı. 

Apple, geliştirme çalışmalarının sonlarında bu hataları fark ettiğinden yeni nesil GPU planlarını rafa kaldırmak ve yerine A16'yı tercih etmek zorunda kaldı. Teknoloji devi Apple, Eylül ayında gerçekleşen tanıtım etkinliğinde iPhone 14 serisini duyurmuştu. Etkinlikte teknoloji şirketi, yeni GPU'yu şişirmek yerine sadece GPU'nun yüzde 50 daha fazla bellek bant genişliğine sahip olduğundan kısaca bahsetmişti. Haber kaynağı, Apple mühendislerinin söz konusu başarısızlığını 'benzeri görülmemiş' olarak nitelendirdi.

(Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...