Apple'dan Türkiye'ye özel 'ucuz iPhone': İlk detaylar ortaya çıktı

Düzenleyen:
Apple'dan Türkiye'ye özel 'ucuz iPhone': İlk detaylar ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, Türkiye dahil olmak üzere iPhone akıllı telefon fiyatlarının döviz kurundan ötürü çok pahalı olduğu ülkeler için bir adım atabilir. Teknoloji devinin uygun fiyatlı ‘ucuz iPhone’ üreteceğine dair söylentiler dolaşıyor.

Apple'dan Türkiye'ye özel 'ucuz iPhone': İlk detaylar ortaya çıktı
Döviz kurundaki artışın yanı sıra son dönemde gerçekleşen enflasyon teknolojik cihazlar başta olmak üzere pek çok ürünün fiyatının fırlamasına yol açtı. 
Bu ürünler arasında iPhone da var. Özellikle Türkiye’de iPhone fiyatları son iki yıldır inanılmaz derecede zamlandı. 
ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple, Türkiye’deki kullanıcılarını kaybetmemek için bir adım atmaya hazırlanıyor olabilir. 
Söylentilere göre teknoloji devi, Türkiye pazarına özel ucuz iPhone üretecek. 
Son iki yıldır peş peşe gelen zamların ardından kullanıcısı sayısı Türkiye’de azalan Apple, kan kaybını böylece durdurmak istiyor. 
Bu ‘ucuz’ iPhone modelinin teknik detayları ise bilinmiyor ancak A10 yonga setiyle çalışacağı sızıntılar arasında. 
Apple’ın ‘uygun fiyatlı’ olarak tanımlanan iPhone SE modelleri bulunuyor. Ancak üçüncü nesil iPhone SE bu ay yapılan son zammın ardından ülkemizde 13 bin 499 TL’den satışa sunuluyor. Bu da yeterince ‘uygun’ olmadığının kanıtı. 
Söz konusu iPhone’un Türkiye’de daha fazla kitle tarafından ‘ulaşılabilir’ bir miktardan satışa sunulması bekleniyor. Fiyat konusunda çeşitli söylentiler mevcut ancak henüz bu konuda yapılan hiçbir resmi açıklama olmadığını belirtelim. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...