Saymakla bitmiyor! Bilim insanları, tablet ve telefonların çocuklar üzerindeki etkisini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Futurism
- Güncelleme:
Saymakla bitmiyor! Bilim insanları, tablet ve telefonların çocuklar üzerindeki etkisini açıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Futurism

Hayatın bir parçası haline gelen telefon ve tabletler artık herkesin elinde bulunuyor. Hatta küçük yaş grubuna kadar da indi. Fakat çocuklarda tablet ve telefon kullanımı birçok olumsuz etkiye neden oluyor.

Amerikan Tıp Derneği Pediatri Dergisi'nde yayınlanan ve Japonya'da yapılan bir araştırmada çocukların tablet ve telefon kullanımının etkilerini açıkladı. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmada tablet ve telefonların çocuklar üzerinde birçok olumsuz etkisi bulunuyor.

TELEFON VE TABLETLER ÇOCUKLARIN MOTOR BECERİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yapılan araştırmada 7.000'den fazla ebeveye "Sıradan bir günde çocuklarınızın TV, DVD, video oyunları, internet oyunları (akıllı telefon ve tabletler dahil) izlemesine izin veriyor musunuz?" diye soru yöneltildi.

Aldıkları cevaplar doğrultusunda çocuklarla ilgili sonuçları inceleyen bilim insanları, ekrana maruz kalan çocukların kalın ve ince motor becerileri ile dil yeteneği ve sosyal beceriler de dahil olmak üzere gelişmelerinde gecikme olduğu sonucuna vardı.

Araştırmacılar, günde dört saate kadar ekrana maruz kalan ve iki yaşına gelen çocukların iletişim ve problem çözme becerisinin gecikme oranının üç kat daha fazla olduğunu, dört saatten fazla zaman geçiren çocukların ise iletişim ve problem çözme becerisinde gecikme oranının beş kat daha fazla olduğunu açıkladı.

ÇOK FAZLA KELİME DUYUYOR AMA SÖYLEMİYORLAR

Teknoloji Profesörü Dr. John Hutton, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri belirtti:

"Çocuklar konuşmaya teşvik edilirlerse nasıl konuşacaklarını öğrenirler ve çoğunlukla sadece ekran izliyorlarsa konuşma pratiği yapma fırsatı bulamazlar."

Cincinnati Çocuk Hastanesi Tıp Merkezi'den bir doktor John Hutton'un açıklamalarını destekleyen şu sözleri dile getirdi:

"Çok fazla kelime duyabilirler ancak çok fazla kelime söyleme veya ileri geri etkileşime girme konusunda pratik yapmıyorlar."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Futurism
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...