Boston Dynamics'in 'Atlas' robotu şantiyede çalıştı: Robotlar insanların yerini mi alacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Boston Dynamics'in ünlü robotu Atlas’ın dans ettiğini, takla attığını ve hatta parkurda koştuğunu daha önce görmüştük. Ama şimdi yeni bir beceri daha kazandı; nesneleri alma ve fırlatma yeteneği.

Yeni bir videoda ABD'li robot üreticisi Boston Dynamics, Atlas robotunun kazandığı son yetenekleri gösterdi. Sosyal medyada büyük ses getiren videoda Atlas bir inşaat işçisi gibi çalıştı. Videoda, İnsansı robot, bir alet çantasını bir iskeleye taşırken ve ardından şantiyedeki insana fırlatırken görülüyor. Bu gösteriyi yaparken Atlas’ın dengede kalarak gezinmek için sensörlerini ve birçok özelliğini kullandığı vurgulandı.

Videoda, Atlas robotu önce büyük bir tahta kalası alıp şantiyenin üzerine köprü görevi görecek şekilde yerleştirdi. İnsansı robot daha sonra alet çantasını iki eliyle aldıktan sonra tahta üzerinde yürümeye devam etti.

Atlas daha sonra dönüp alet çantasını insan inşaat işçisinin ayaklarının dibine fırlattı. Robotun tekrar aşağı inebilmek için iskelenin diğer tarafındaki kutuyu itip basamak yapması da dikkat çekti. Ardından şantiye iskelesinden atlamak için 540 derecelik bir takla atarak gösteriyi sonlandırdı. Takla atabilen Atlas’ın dengesinin bozulmadığı, ağırlık taşırken zıplama ve dönme yeteneği dahil olmak üzere becerilerini etkili bir şekilde kullandığı görüldü.

İŞ HAYATINDA İNSANLARA İHTİYAÇ KALMAYACAK MI?

Boston Dynamics, bu videoyla Atlas'ın insan inşaat işçilerine pratik yollarla nasıl yardımcı olabileceğini gösterdiğini söylüyor. Ayrıca video, Atlas'ın bir gün nasıl insan işçilerin yerini alabileceğini de gösteriyor.

Atlas robotu, Boston Dynamics'in satışa sunulan Spot robotunun aksine şimdilik bir araştırma projesi olarak devam ediyor. Atlas ile amaç, herhangi bir insanın görevlerini yerine getirebilen bir makine ortaya çıkarmak. 

(PC Mag/İHA)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...