Bütün sırrı bozdu! Elon Musk'ın tweeti akıllara Bitcoin'i getirdi

Düzenleyen:
Bütün sırrı bozdu! Elon Musk'ın tweeti akıllara Bitcoin'i getirdi

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu dünyanın en zengin insanı Elon Musk, sosyal medya hesabı Twitter'ı aktif şekilde kullanmaya devam ediyor. Milyarder iş insanı, son paylaşımı ile yine gündem oldu.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar ile takipçilerinin ve medyanın dikkatini çeken Elon Musk, bunlara yenisini ekledi. Gizemli bir paylaşım yapan Elon Musk, Bitcoin'in kurucusu olduğu ileri sürülen Satoshi Nakamoto hakkında bir imada bulundu. Milyarder girişimci, Asya merkezli teknoloji devlerinin isimlerini işaretleyerek, yorumsuz bir tweet paylaştı. 

SpaceX ve Tesla dahil birçok şirketin kurucusu olan Musk'ın gizemli paylaşımı Twitter'da gündem oldu. Yüzlerce kullanıcı, Elon Musk'ın Satoshi Nakamoto'ya işaret ettiğini ileri sürdü. Paylaşımdaki fotoğrafta, Asya kökenli markaların isimleri birleştirilerek Bitcoin'i geliştirdiği söylenen Satoshi Nakamoto'nun adı yazılıyor. İşte Elon Musk'ın o

;

Bütün sırrı bozdu! Elon Musk'ın tweeti akıllara Bitcoin'i getirdiMusk, Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola'nın isimlerini birleştirdi. 

Elon Musk'ın işaret ettiği bu markalar ise Samsung, Toshiba, Nakamichi ve Motorola. Güney Kore'de kurulan ve merkezi orada bulunan Samsung haricindeki diğer şirketlerin merkezinin Japonya olması da dikkat çekti. 

Sosyal medyada yüzlerce yorum alan bu paylaşım hakkında birçok Twitter kullanıcı Musk ile alay etti. Birçok kullanıcı, Musk'ın "bütün sırrı bozduğunu" söyledi. 

SATOSHI NAKAMOTO KİMDİR?

Son yılların en büyük teknolojilerinden biri de hiç şüphesiz Bitcoin ve kripto para birimleri. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, katıldığı bir yarışmada Bitcoin’in gizemli kurucusunun Satoshi Nakamoto olduğunu ileri sürdü. Ancak Satoshi Nakamoto, Bitcoin'i bulan kişi olarak tanınan kişi veya gruplara verilen bir isim aslında. Bu isimle, Aralık 2010'a kadar Bitcoin'i geliştirmeye devam ettiler.

Kim olduğu hâlâ bilinmeyen Nakamoto'nun, 5 Nisan 1975'te doğduğu ve Japonya'da yaşayadığı ileri sürülüyor. İddiaların çoğu, Nakamoto'nun Amerika ya da Avrupa'da yaşayan Japon asıllı olmayan bir şifreleme uzmanı ve bilgisayar bilimcisi olduğu yönünde. Bazı iddialara göre ise İngilizceyi kusursuz kullanması ve Bitcoin yazılımının Japonca değil de İngilizce olarak yayınlaması, Japon olmadığına yönelik iddiaları güçlendiriyor.

Bununla birlikte, Satoshi Nakamoto'nun yaklaşık 1 milyon adet Bitcoin'e sahip olduğu düşünülüyor. Yani Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü 10 Kasım 2021'de 68.744 milyar dolar yatırımı olduğu anlamına geliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...