ChatGPT rüzgarı tersine döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ChatGPT rüzgarı tersine döndü

TEKNOLOJİ Haberleri

Piyasaya sürüldükten sadece bir hafta sonra 1 milyon kullanıcıya ulaşarak kendi alanında kullanıcı rekoru kıran ChatGPT için haziran ayı pek de parlak geçmedi. Sohbet robotunun web sitesinin mobil ve masaüstü trafiği, mayıs ayına kıyasla haziran ayında yüzde 10 azaldı.

Geçtiğimiz yılın sonlarında piyasa çıkarak teknoloji dünyasında adeta fırtınalar estiren yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, yaklaşık 5-6 ay boyunca popülaritesini sürdürdü. Ancak ABD merkezli OpenAI şirketinin geliştirdiği sohbet robotu, kullanıcı trafiği konusunda hız kaybetmeye başladı. İnternet analitiği firması Similarweb'in The Washington Post gazetesiyle paylaştığı verilere göre, haziran ayında ChatGPT'nin mobil ve masaüstü trafiği dünya çapında yüzde 9,7 düştü

Engadget'in derlediği bilgilere göre, haziran ayında, uygulama izleyici Sensor Tower, ChatGPT'nin iOS istemcisinin indirmelerinin, ayın başlarında zirve yaptıktan sonra düştüğünü dile getirdi. 

ChatGPT'ye olan ilginin azalması, bu alandaki trendlerin genel olarak düşmesiyle alakalı olduğunu gösteriyor. Çünkü Similarweb'in paylaştığı veriler, son aylarda Microsoft Bing, Google Bard ve Character.AI için masaüstü ve mobil web sitelerini daha az kişinin ziyaret ettiğini ortaya çıkardı.

Örneğin Microsoft, Bing AI isimli yapay zeka destekli arama motorunun trafiği de mart ve nisan ayları arasında artıştaydı. Ancak daha sonra aylık trafik istikrarlı bir şekilde azaldı ve neredeyse Microsoft'un Bing'e GPT-4 desteği eklemesinden önceki seviyelere geri döndü.

Ayrıca, Similarweb'in verilerine göre, Mayıs 2023 itibariyle ChatGPT'de kullanıcıların oturumda kalma süresi de yüzde 8,5 oranında azaldı. 

CHATGPT TRENDİ NEDEN AZALDI?

Düşüşe neyin sebep olabileceğine gelince, The Washington Post, okulların yaz tatiline girmesi olabileceğini belirtiyor. Üniversite öğrencilerinin çoğu yaz tatilinde olduğu için, makalelerini yazmak için ChatGPT'yi kullananların sayısının da azaldığı tahmin ediliyor. Başka bir neden de, Samsung gibi şirketlerin, potansiyel bir veri sızıntısı endişesiyle çalışanların yapay zeka sohbet robotlarını kullanmalarını yasaklaması olabilir.

Öte yandan, OpenAI mühendislerinin bu trafik ve etkileşim düşüşüne rağmen endişeye kapılmadıklarına herkes emin olabilir. Hatta araştırmacılar, daha az kişinin ChatGPT'nin herkese açık yani ücretsiz sürümünü kullandığını görmekten muhtemelen mutludur. Çünkü OpenAI'in CEO'su Sam

, ChatGPT'nin tam anlamıyla 'dudak uçuklatan' bir maliyete sahip olduğunu açıklamıştı. 

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...