Twitter'da kıran kırana para kazanma yarışı başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'da kıran kırana para kazanma yarışı başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, kullanıcıların ilgisini çekmek için yeni para kazanma yöntemleri üzerinde çalışıyor. Kısa süre önce Musk, tweet görüntüleme sayısı başına para kazanılabileceğini duyurdu.

Twitter'ın sahibi milyarder Elon Musk, Meta'nın geçtiğimiz hafta erişime sunduğu metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'ın hızla yükselişine karşı harekete geçti. Musk, Twitter trafiğinin temmuz ayında ciddi oranda düşmesi ve buna karşılık Threads'ın sadece ilk iki günde 70 milyon kullanıcıya ulaşması üzerine kullanıcıların para kazanmasına yönelik bir yöntem duyurdu. Milyarder iş insanı, özellikle içerik üreticilerinin işine yarayacak özelliklerin geleceğini söyledi. 

Musk, Youtube'da olduğu gibi video paylaşımlarına odaklanan bir para kazanma yöntemi üzerinde duruyor. Şirket, doğrulanmış hesap rozetine (mavi tik) sahip içerik üreticilerinin, paylaştıkları videoların görüntülenme sayısı üzerinden para kazanabileceklerini açıkladı. Ancak bunun ne zaman platformda kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. 

TWITTER'A KARŞI İLK CİDDİ RAKİP

Meta, geçtiğimiz hafta içi Threads uygulamasını kullanıma açtı. İlk etapta uygulama mağazasından indirilebilen bir uygulama olarak karşımıza çıkan Threads, Avrupa Birliği ülkelerinde henüz piyasaya sürülmemesine rağmen 100 milyona yakın kişi tarafından kullanılmaya başladı

Peki, Threads neden çıktı? Söz konusu uygulamanın çıkış noktası, Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı radikal değişikliklerden kaynaklı kullanıcıların benzer alternatif metin tabanlı sosyal medya uygulamalarını aramaya başlaması. Meta da bu yönde bir adım attı ve aylar önce 'Barcelona' adıyla kodlarda görünen bu uygulamayı 'Threads' adıyla yayınladı.

Özelliklerine gelecek olursak, Threads şimdilik Instagram'ın bir alt uygulaması olarak görünüyor ve sosyal medya ağı Instagram'la sıkı bir şekilde bağlı. Hatta Threads'ın henüz kendisine ait bir gizlilik politikası ve güvenlik, hesap ayarları sayfası bile bulunmuyor. Threads'ta gizlilik ve güvenlik politikalarında değişiklik yapmak için Instagram üzerinden düzenleme yapmak gerekiyor.

500 karaktere kadar metin paylaşımları yapılabilen platformda, en fazla 5 dakikalık videolar ve fotoğraflar da paylaşılabiliyor. Takipçiler ve takip edilenler sekmesi bulunurken, keşfet, DM ve etiketler ise henüz yok. 

(Kaynak: Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...