Çinli teknoloji devleri savaşacak: Xiaomi'den Huawei'ye dört dava birden

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çinli teknoloji devleri savaşacak: Xiaomi'den Huawei'ye dört dava birden

TEKNOLOJİ Haberleri

Huawei, geçen aylarda patentlerini kullandığı gerekçesiyle Xiaomi'ye dava açtı. Xiaomi ise aylar sonra Huawei'ye patent konusunda farklı alanlarda dört karşı dava birden açtı.

Huawei, mart ayında Xiaomi'ye patentlerini ihlal ettiği nedeniyle dava açtı. Xiaomi de bugün atağa geçti ve Huawei'ye farklı alanlarda dört karşı dava birden açtı. ABD kaynaklı ambargolardan dolayı zor günler geçiren şirketi yeniden sıkıntılı bir süreç bekliyor.

İKİ FİRMA, BU AY KARŞI KARŞIYA GELECEK

Xiaomi, dört davayı da Huawei'nin dört patentinin geçersiz olması için açtı. İki teknoloji devi, 21 Temmuz tarihinde ilk duruşmada karşı karşıya gelecek. Xiaomi, Huawei'nin ZL201810188201.7 patentinin geçersiz olmasını talep ediyor.

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi tarafından açıklanana göre patentin içeriğinde ekran kilidi yöntemi ve mobil terminal anlaşmazlığı mevcut. Söz konusu patentte telefon kilitliyken ekranın aktif edildiği anda telefondaki son fotoğrafın ekrana yansıtılması özelliği var.

Xiaomi'nin davayı kazanması halinde Huawei bu özelliği kullanmak için ödeme yapmak zorunda kalacak. Fakat davanın nasıl sonuçlanacağı henüz duruşmanın gerçekleşmemesinden dolayı belirsizlik taşıyor.

Xiaomi'nin Huawei'ya açtığı diğer dava konuları ise şu şekilde:

  • Patent No. ZL201110269715.3, patent başlığı “Kontrol sinyali göndermek için yöntem ve cihaz”
  • Patent No. ZL201010137731.2, patent başlığı “Taşıyıcı toplama, baz istasyonu ve kullanıcı ekipmanı sırasında ACK/NACK bilgilerinin geri bildirimine ilişkin yöntem”
  • Patent No. ZL201380073251.6, patent başlığı “Panoramik görüntüler elde etmek için bir yöntem ve terminal”

(Kaynak, ShiftDelete.Net)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...