Dünyanın 'en iyileri' arasında... Milli Deniz Topu gemiye çıkıyor! Üç ülke sırada

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dünyanın 'en iyileri' arasında... Milli Deniz Topu gemiye çıkıyor! Üç ülke sırada

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ tarafından geliştirilen Milli Deniz Topu için üç ülkeyle sözleşme imzalanması bekleniyor. EFES-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı kapsamında oluşturulan sergi alanında MKE, güvenlik güçleri için geliştirdiği ürünleri sergilerken Milli Deniz Topu’nu da tanıttı.

MKE AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, 484 ana üründen 62'sini sergilediklerini belirtti. Yasin Akdere, EFES-2022 Tatbikatı’nı ‘teknoloji ve tecrübenin buluşma noktası’ olarak tanımlarken, 37 dost ve müttefik ülkenin temsilcilerini, bakanlarını, askeri ataşeleri ağırladıkları için mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. 
Konuşmasının devamında Akdere, "Bu anlamda kendimizi, yaptığımız geniş geliştirme çalışmalarını ifade edebileceğimiz ve gösterebileceğimiz, en önemlisi kullanıcılarımızla tecrübe aktarımını, ihtiyaçlarını daha iyi belirlenmesini sağlayabileceğimiz bu ortamda bulunmak bizim için çok gurur verici." dedi.
Son dönemlerde yaptıkları hamlelerle ‘yapılmayanı yapma’ hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Yasin Akdere, birçok yeni ürünü de envantere kazandırabilmek için çalışmaların tam gaz devam ettiğini söyledi. 
Milli Deniz Topu Projesi'ni anlatan MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Yürüttüğümüz projelerin en önemlilerinden biri, merakla beklenen ve kara test çalışmalarını neticelendirdiğimiz Milli Deniz Topu'nun liman, seyir ve kontrol atışlarını gerçekleştireceğiz. 
Deniz Topu Projesi ile çok büyük bir başarıya imza atmış, büyük bir açığı kapatmış olacağız. Envanterdeki en önemli ihtiyaçlardan bir tanesini tamamıyla yerli ve milli olarak değerli çalışma arkadaşlarımız ve çözüm ortaklarımızla beraber hayata geçiriyor olmanın büyük gururu içerisindeyiz. 
Silah sistemini bitirdik ama en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi de 76 milimetre mühimmatı. Bunun da testlerinin başarıyla geçtiğini sizlerle paylaşıyor olmaktan gurur duyuyoruz. 76 milimetre mühimmatı da yerli ve milli olarak önümüzdeki süreçte değerli kuvvetimizin hizmetine sunuyor olacağız. 
Milli Deniz Topu'nu gemi üzerinde en kısa zamanda göreceğiz, kara atışlarını tamamladık. 60 saniye içinde 80 atış yapabildiğimizi, hiçbir sıkıntının olmadığını gördük. Gerekli prosedürlerin hepsi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde gemiye çıkıyoruz ve kalan iki test sürecini tamamlayarak envantere katmış olacağız." 
Yasin Akdere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamaya öncelik verdiklerini vurguladı. Akdere, “Ama eş zamanlı olarak dost ve müttefik ülkelerden 3 tanesiyle de Deniz Topu Projesi ile ilgili sözleşme imzalama aşamasına geldik." diyerek sözlerini noktaladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...