Ekonomik kriz Amazon'u da vurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekonomik kriz Amazon'u da vurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

E-Ticaret sitesi Amazon, "Alışılmadık bir makroekonomik ortamla karşı karşıyayız" şeklinde açıklama yaparak, kurumsal işe alımlara ara verilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu. Başka bir ABD' devi de elemanlarının yüzde 13'ünü işten çıkaracağını bildirdi.

ABD'li e-ticaret devi Amazon, ekonomik görünüm nedeniyle kurumsal iş gücündeki pozisyonlar için işe alımlara ara verme kararı aldı.

Amazon'un İnsan Deneyimi ve Teknolojiden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Beth Galetti, şirket çalışanlarına gönderdiği yazıda, ekonomideki belirsizlik ile son birkaç yılda istihdam edilen kişi sayısı doğrultusunda kurumsal işe alımlara ara verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Galetti, söz konusu uygulamanın gelecek birkaç ay boyunca devam edeceğini belirtti.

"ALIŞILMADIK BİR ORTAMLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Hedeflenen bazı alanlarda "kademeli olarak" işe alımların süreceğini aktaran Galetti "Alışılmadık bir makroekonomik ortamla karşı karşıyayız, işe alımlarımızı ve yatırımlarımızı bu ekonomiyi düşünerek dengelemek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Galetti, 2023'te önemli sayıda insanı işe almayı amaçladıklarını ifade etti.

LYFT, 683 KİŞİ İŞTEN ÇIKARACAK

Öte yandan mobil araç çağırma uygulaması Lyft'in kurucu ortakları Logan Green ve John Zimmer ise bütün çabalara rağmen ekibin yüzde 13'ünün işten çıkarılması yönünde "zor" bir karar aldıklarını bildirdi. Green ve Zimmer "Ekonomide ortaya çıkan çeşitli zorluklar var. Gelecek yıl içinde olası bir resesyonla karşı karşıyayız ve araç paylaşımı sigortası maliyetleri artıyor" ifadelerini kullandı. ABD basınında yer alan haberlerde, şirket yöneticilerinin aldığı kararın yaklaşık 683 çalışanı etkileyeceği belirtildi.

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...