Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi

TEKNOLOJİ Haberleri

BTK, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası birçok dezenformasyonun yayıldığı Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirdi. Ekşi Sözlük'e şu an erişim sağlanamazken firmadan yapılan açıklamada konuyla ilgili bir bilgilerinin olmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş'da yaşanılan depremler sonrası "Hatay'da baraj patladı" yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bunun ardından vatandaşlar şehri terk etmeye çalışmış ve Hatay'da kaos yaşanmıştı. Bu yalanın ortaya yayıldığı yerin Ekşi Sözlük olduğu ileri sürülmüştü. 

Uzun süredir tartışmalara konu olan sözlük hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) erişim engeli kararı aldı. BTK'nin internet sitesinde yapılan açıklamada "21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" denildi. 

Ekşi Sözlük'ün Twitter hesabından ise şu paylaşım yapıldı: Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız

Öte yandan, bu kararın ardından sosyal medya ikiye bölündü. Kimi Sözlük'e erişim engellenmesine tepki gösterirken kimi kapatılmasını doğru buldu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...