Elon Musk delirdi: Twitter kullanıcılarına para dağıtacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk delirdi: Twitter kullanıcılarına para dağıtacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk'ın yönetimine geçen Twitter, yeni eklenen özelliklerle gündemden düşmüyor. Duyurulan son yenilikle iş insanının bazı Twitter kullanıcılarına ödeme yapacağı belirtildi.

Elon Musk, satın aldıktan sonra getirdiği yeniliklerle her zaman Twitter'dan para kazanmaya çalıştı. Fakat iş insanının Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre firma bu kez para kazanmak yerine kullanıcalara ödeme yapacak.

ELON MUSK, SERTİFİKALI İÇERİK OLUŞTURUCULARINA ÖDEME YAPACAK

Elon Musk'ın hesabından yaptığı paylaşıma göre Twitter, yorumlara reklam yerleştiren sertifikalı içerik oluşturuculara ödeme yapacak. İş insanı bu şekilde içerik oluşturucuların paylaşım yapmasını artıracak ve sosyal medya platformundaki etkileşim yükselecek.

Twitter patronu tarafından yapılan açıklamaya göre ödemeler, birkaç hafta içinde başlayacak ve ilk ödeme toplamda 5 milyon dolar olacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki içerik oluşturucunun ödeme alması sertifikalı olması gerekiyor.

Sertifikalı içerik oluşturucu olmak için Twitter'ın Amplify Yayıncı Programı'na kayıt olmak gerekiyor. Bu program sadece Twitter'daki içerik oluşturucuların para kazanması için geliştirildi. Twitter Amplify Yayıncı Programı'na kayıt olmak için şu şartları karşılamak gerekiyor:

  • 18 yaşından büyük olmak 
  • Doğrulanmış hesaba sahip olmak 
  • Markalar açısından güvenli içerikler yayınlamak 
  • Twitter’da aktif bir şekilde video yayınlamak 

Yeni özellik içerik oluşturucularına para kazandırsa da bot ve başka türlü yöntemlerle bu durumun suistimal edilmesi de muhtemel görünüyor. Elon Musk'ın Twitter'ında bu konuyla ilgili herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı belli değil.

(Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...