Instagram'ın Twitter rakibi uygulamasından ilk görüntü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram'ın Twitter rakibi uygulamasından ilk görüntü

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter'a benzeyen rakip platformların sayısı artıyor. Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın bir süredir konuşulan Twitter alternatifi uygulamasından ilk görüntüler internete sızdı.

Elon Musk'ın geçtiğimiz Ekim ayında Twitter'ı satın almasını tamamladıktan sonra, Mark Zuckerberg'in Meta'sı 'Project 92' kod adlı kendi sosyal medya platformu üzerinde çalışmaya başladı. Perşembe günü şirket çapında yapılan bir toplantıda Meta baş ürün sorumlusu Chris Cox, çalışanlara, Twitter benzeri uygulamanın nasıl görüneceğini gösterdi. Ancak görüntüler internete de sızdı.

Projenin varlığı ilk olarak Mart ayında şirketin gazetecilere yaptğı açıklamada resmi olarak doğrulandı. Şirket, "Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ araştırıyoruz. İçerik oluşturucuların ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz." şeklinde bir açıklama yaparak, Twitter'a rakip olacaklarını açıkça belirtti. 

Mayıs ayında şirket içinde paylaşılan bir dizi tasarım görseli de internete sızdırılmıştı.

TWITTER'A OLDUKÇA BENZİYOR

Engadget'in aktardığı bilgilere göre, Meta baş ürün sorumlusu Cox, söz konusu platformdan "Twitter'a cevabımız" diyerek bahsetti. Instagram'a dayalı platform, bir diğer Twitter alternatifi Mastodon ile aynı ağ protokolü olan ActivityPub'ı entegre eden bağımsız bir program olacak.

Instagram'ın Twitter rakibi uygulamasından ilk görüntü

Meta'nın geliştirdiği Twitter benzeri uygulamadan ilk görünüm (Foto: The Verge)

Kullanıcılar, hesaplarını ve takipçilerini Mastodon dahil ActivityPub'ı destekleyen diğer uygulamalara taşıyabilecek. Yakında çıkacak olan uygulama, bir kullanıcının bilgilerini otomatik olarak doldurmak için Instagram'ın hesap sistemini kullanacak.

Sızan görüntülerde oturum açma ekranının nasıl olacağı görülüyor. Twitter'ın mevcut mobil uygulamasına benzeyen ana sayfa düzeni dikkat çekiyor.

Bununla birlikte, Meta'nın geliştirmeye devam ettiği mikroblog sitesinin ne zaman genel kullanıma sunulacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak uygulama için 'kodlamanın Ocak ayında başladığını' belirten Cox, Meta'nın uygulamayı olabildiğince kısa sürede kullanıma sunacağını söyledi.

(Kaynak: Engadget, The Verge)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...