Zuckerberg açıkladı: WhatsApp ve Instagram'da yapay zeka dönemi! Fotoğraf düzenleme bile olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zuckerberg açıkladı: WhatsApp ve Instagram'da yapay zeka dönemi! Fotoğraf düzenleme bile olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta, Instagram ve WhatsApp platformları için üretken yapay zeka desteğini sunmaya başlayacak. Şirket, Messenger ve WhatsApp için sohbet botları ve Instagram için resim düzenleme araçları üzerinde çalıştığını doğruladı.

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, üretken AI (yapay zeka) planlarına ağırlık vermeye başladı. Şirket henüz üretken yapay zeka özelliklerini benimsememiş olsa da Mark Zuckerberg, Meta'nın bu alandaki liderlerden biri olarak görülmesini istediğini açıkça belirtti. Şirketin Menlo Park'taki genel merkezinde yapılan son toplantıyla birlikte bazı detaylar da ortaya çıktı.

New York Times'a konuşan şirket çalışanları, WhatsApp ve Messenger uygulamaları için ChatGPT benzeri sohbet botları geliştirildiğini açıkladı. CEO Zuckerberg'in Meta'nın üretken yapay zekayı bütün ürünlere (platformlara) dahil etmeyi planladığı aktarıldı. 

INSTAGRAM VE WHATSAPP'A AI ARAÇLARI GELECEK

Engadget'in haberine göre, bu hafta uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından Instagram uygulamasında bir yapay zeka sohbet robotunun çok yeni bir sürümü tespit edildi. Paylaştığı ekran görüntüleri, uygulamanın aralarından seçim yapabileceğiniz 30 kadar farklı 'karaktere' sahip olabileceğini gösterdi.

Ayrıca Meta'nın üretken yapay zeka planları arasında Instagram'a yönelik fotoğraf düzenleme aracı da bulunuyor. Bu özellik, görünüşe göre kullanıcıların fotoğraflarını metin istemleri aracılığıyla düzenlemelerine ve ardından görüntüleri tekrar Hikayelerinde paylaşmalarına izin verecek.

Zuckerberg, şirketin son gelir raporu açıklamasında, platformun reklamverenlerinin yanı sıra Facebook için gönderi oluşturma araçlarından bahsetmişti. Bu özelliklerden bazılarının ne kadar yakında kullanıma sunulacağı hâlâ net değil ancak Zuckerberg'in bunları kısa sürede görmeyi beklemediği anlaşılıyor. Şirket ayrıca çalışanların kendilerine ait yeni üretken AI özellikleri için bazı fikirler bulmasını bekliyor ve bildirildiğine göre potansiyel yeni fikirlere ilham vermek için dahili bir hackathon düzenliyor.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...