Gerçek zamanlı büyüyen hafızasıyla öğrendiklerini hatırlayan sanal bebekler geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Sun
Gerçek zamanlı büyüyen hafızasıyla öğrendiklerini hatırlayan sanal bebekler geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Sun

Metaverse (sanal evren), sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojisi özellikle son bir yıldır büyük bir ivme kazandı. Teknoloji devi Meta ve Google, bu alanlardaki çalışmaları ile öncü şirketler arasında gösterilirken gelecek yıllarda sanal gerçekliğin korkunç boyutlara ulaşması muhtemel görünüyor.

Sosyal medya devi Facebook'un ana şirketi geçtiğimiz yıl adını Meta olarak değiştirdikten sonra metaverse projelerine hız verdi. Meta başta olmak üzere Tesla'dan Apple'a ve Google'a kadar onlarca şirket, sanal ve artırılmış gerçeklik üzerine projelerini bir bir duyurmaya başladı. Google'ın ve Meta'nın zaten halihazırda sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik platformları bile bulunuyor. Apple'ın en geç 2023'te sanal gerçeklik başlığını piyasaya sürmesi bekleniyor.

Metaverse son aylarda en çok duyduğumuz teknolojik gelişmelerden biri. Sanal gerçeklik başlıkları ve platformlarını satın alarak üyeliklerini başlatan kullanıcılar, başlıkları kullanarak metaverse'e adım atıyor. Her şeyin tamamen sanal olduğu, fiziki bir karşılığının olmadığı metaverse'te insanlar kendilerine ev, arsa, otomobil, yat bile satın alabiliyor. Ancak gelecek yıllarda metaverse'te insanlar bebek sahibi bile olabilir. Bu gerçekten korkunç bir geleceğe işaret ediyor!

SANAL EVRENE SANAL ÇOCUKLAR

Kıdemli yapay zeka uzmanı Catriona Campbell, önümüzdeki 50 yıl içinde sanal gerçeklik bebeklerinin sıradan hale geleceğini söyledi. Campbell, 2070'lerin başında her beş çiftten birinin gerçek bir bebek yerine dijital bir bebeği tercih edebileceğini ileri sürüyor. 

Bilgisayar ortamında oluşturulan bu dijital çocuklar, sanal evrende var olacak. Ebeveynler, gerçekten bir bebek sahibi olmayacak, sadece sanal veya holografik görünümlü bebeklere dokunabilecek ve gerçekçi bir dokunma hissi veren yeni nesil AR (artırılmış gerçeklik) gözlükleri ve dokunsal eldivenler aracılığıyla bebekleri görüp etkileşime girebilecek. 

Campbell, bu sanal çocukların konuşacağını, simülasyonda duygusal tepkiler vereceği, dijital bir hafızaya sahip olacağını ve gerçek zamanlı olarak büyüyeceğini belirtti. İşte bu sanal bebeklere ayda 20 Sterlin gibi bir ücret karşılığındaki abonelik hizmetiyle erişilebilecek. Yapay zeka uzmanı, bu projenin aşırı nüfus gibi sorunları çözmeye yardımcı olabileceğini iddia etti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...