Google'dan yeni özellik: 'Şifremi unuttum' derdinde son

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google'dan yeni özellik: 'Şifremi unuttum' derdinde son

TEKNOLOJİ Haberleri

Dijitalleşen dünyada şifreler de insan hayatının bir parçası oldu. Fakat her geçen gün artan şifre kullanımı, yoğun hayat temposunda yorucu oluyor. İnsanlar, birçok farklı hesabın şifresini not etmekte ve aklında tutmakta zorlanıyor. Google da Dünya Şifre Günü'nde kullanıcı deneyimi artıracak ve sorunu çözecek yeni bir özellik sundu.

Google, Dünya Şifre Günü'nde kullanıcıların web sitelerine şifre yerine parmak izi ya da yüz tanıma gibi daha gelişmiş yöntemlerle giriş yapabilmeleri için Passkeys yani GeçişAnahtarları özelliğini ekledi. Bu özellik sayesinde Google kullanıcılarının şifreleri tek tek aklında tutmasına gerek kalmayacak.

GOOGLE, HESAP ŞİFRELERİ İÇİN 'SONUN BAŞLANGICI' DEDİ

Google, daha kolay ve güvenli olduğu için kullanıcılar için Geçiş Anahtarları özelliğini ekledi. Bu özellikle birlikte Google kullanıcıları; parmak izi, yüz taraması ya da desen kilidiyle çeşitli hesaplarına erişecek. Kullanıcılar, tek tek hesaplarının şifrelerini aklında tutmak zorunda kalmayacak.

Geçiş Anahtarları özelliği, Google Hesabı üzerinden kullanılıyor. Böylece kullanıcılar, farklı cihazlar üzerinden Google Hesabına giriş yaparak farklı işletim sistemleri ve tarayıcılarda da şifresiz giriş yapmaya devam edecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, bu özelliğidaha önce iOS16 güncellemesiyle iPhone modellerine getirdi. Yani iPhone sahipleri, özelliği uzun süredir kullanılıyor. 

Google, bu şekilde kullanıcıların siber dünyada daha güvenli olacağını düşünüyor. 1Password CEO'su Jeff Shiner, bu yeniliğin Android ve iOS arasındaki ekosistemin yıkılmasında yardımcı olacağını düşünüyor. Yenilik tüm kullanıcılara açıldı. Fakat özellik uygulamalar tarafından entegre edildikçe kullanılmaya başalanacak. 

Yeniliğin gelmesi Google kullanıcları tarafından olumlu karşılandı. Çünkü iOS'ta yer alan fonksiyon, kullanıcılarına iyi bir deneyim sunuyor. Google kullanıcıları da artık tek bir şifreyle birden fazla hesaba erişim sağlayabilecek. Teknoloji devi şirket, bu özelliğin gelmesi üzerine hesap şifreleri için 'sonunbaşlangıcı' dedi.

(Cnn Business ve The Guardian)

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...