Yazılım mühendisleri rahatlayacak: Google Bard yeni özellikler kazanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yazılım mühendisleri rahatlayacak: Google Bard yeni özellikler kazanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zekanın gelişmesi ve yaygınlaşması, birçok meslek dalında kolaylık sağlamaya başladı. Öyle ki yazılım mühendisleri için oldukça uğraştırıcı bir hal alan kod yazma işini de sohbet robotları devralacak.

Google, ChatGPT rakibi olmak için yapay zeka destekli sohbet robotu Bard'ı tanıttı. Teknoloji devinin sohbet robotu kısa süre önce Google çalışanları tarafından oldukça eleştirildi. Firmanın Bard'ı piyasaya sürmek için acele ettiği ve henüz tam olarak geliştirilmediği gibi birçok olumsuz yorum yapıldı.

Fakat bugün Engadget tarafından yayınlanan haberde Google'ın tüm bu eleştirilere rağmen yapay zeka destekli sohbet robotu Bard'ı geliştirdiği paylaşıldı. Bard artık kod oluşturma, hata ayıklama ve açıklama gibi birçok özelliğe sahip. 

GOOGLE BARD, YAZILIM MÜHENDİSİ OLACAK

Yapay zeka destekli sohbet robotu; C++, Java, JavaScript ve Python gibi en çok kullanılanlar dahil 20 tane kodlama dili biliyor. Ek olarak Bard'ın yazdığı kodlar, Google Colab'a kolayca aktarılabilecek. Bu sayede kod yazdıran Bard kullanıcılarının kopyala yapıştır yapmasına gerek kalmayacak.

Yazılım mühendisleri rahatlayacak: Google Bard yeni özellikler kazanıyor

Öte yandan Bard, kod yazmayı yeni öğrenen kişilere de yardımcı olacak. Yapay zeka, yazılım kodunun ne işe yaradığı gibi konularda kullanıcılara açıklama yaparak yardımcı olacak.

Ek olarak da yazılan bir kodda hata olunca yapay zeka bu kodu ayıklamak için de yardımcı olacak. Google'ın yaptığı açıklamaya göre yazılan kod çalışmıyorsa yapay zekaya "Bu kod çalışmadı, lütfen düzeltin." demek yeterli olacak.

Tüm bu özelliklere rağmen Google, ek olarak yapay zekanın kendinden emin bir şekilde eksik ya da yanlış bilgiler de verebileceğini belirtiyor. Teknoloji devi, yine de tüm bunlara rağmen yapay zekanın birçok konuda insanlara yardımcı olabileceğini açıklıyor.

(Engadget ve blog.google.com)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...